Telefonun başka bir numarayı araması

0

Kaldığım yurt dağlık bir alanda ,o günde çok rüzgar ve fırtına vardı .Bir arkadaşımı aradım.Sonra telefon çekmediği için telefon aramayı  kapattı.Sonra telefon mesajlardan engellediğim dolandırıcı bir numarayı aradı.Üç saniye bildirimlerde aranıyor diye gözüktü.Sonra hemen bildirim gitti ve arama kaydında da numara yoktu .Bunun sebebi ne olabilir telefonum o günden önce ve sonra hiç böyle bir arama yapmadı.Sadece bir kere oldu.Casus yazılım olabilir mi:((Telefonumda ısınma,aşırı pil kullanımı  ve aşırı mobil veri kullanımı gibi belirtiler yok.)

mertti mertti (1)
11 ay önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Bu durumda, telefonunuzun casus yazılım tarafından etkilendiğine dair bir kanıt bulunmamaktadır. İstisnai durumlar dışında, telefonunuzdaki normal kullanımınızla ilgili sorunlar, aşırı pil kullanımı, aşırı mobil veri kullanımı veya ısınma gibi belirtilerle kendini gösterir. Bunlar olmadığı sürece, genellikle casus yazılım ihtimalini düşünmek yerine diğer faktörlere odaklanmak daha mantıklı olacaktır.

    Telefonunuzun bağlantı kaybı yaşaması veya bildirimlerin aniden kaybolması gibi durumlar, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Örneğin, telefonunuzun radyo sinyalleri zayıf olduğunda veya hava koşulları nedeniyle, sinyal kesintileri yaşanabilir. Dağlık bir alanda bulunmanız ve rüzgarlı bir günde telefon kullanmanız, sinyal gücünü etkileyebilir.

    Bildirimlerin aniden kaybolması, telefonunuzdaki bir yazılım hatasından veya ağ bağlantısı sorunlarından kaynaklanabilir. Bu tür durumlar genellikle tek seferlik olaylardır ve tekrarlanmazlar. Eğer telefonunuz normal işleyişine geri dönmüşse ve benzer bir durum yaşamadıysanız, büyük olasılıkla geçici bir sorunla karşılaşmışsınızdır.

    Özetlemek gerekirse, yaşadığınız durumun casus yazılıma işaret ettiğine dair somut bir kanıt bulunmamaktadır. Eğer telefonunuz normal şekilde çalışıyorsa ve başka sorunlar yaşamıyorsanız, endişe etmenize gerek yoktur. Ancak benzer sorunlar tekrarlanırsa veya başka belirtiler ortaya çıkarsa, teknik destek almanız veya telefonunuzu kontrol ettirmeniz önemlidir.

    ilkaybaki16 ilkaybaki16 (572)
    11 ay önce cevaplandı

      0

      Casus yazılım olduğunu sanmıyorum. Yazılımsal, donanımsal bir hatadan kaynaklıdır.  

      Detaylı telefon faturan üzerinden aranan numaraları kontrol edebilirsin. Böylelikle senin bilgin dışında bir numara aranmış mı kontrol edebilirsin. Casus yazılımlar arama kayıtlarından aramaları silebilirler ama detaylı faturadan bunu silemezler :)

      murat murat (12492)
      11 ay önce cevaplandı

        0

        Cevaplarınız için çok teşekkür ederim 

        mertti mertti (1)
        11 ay önce cevaplandı

          üyelik gerektirir

          Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

          Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
          uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol