Televizyonun üzerinde bu pozisyonda kullanılan laptop'un sıcaklığı yükseklerde seyreder mi?

0

Son zamanlarda (veya zaten uzun bir süredir böyleydi) laptop'umda normalin biraz üzerinde seyreden bir sıcaklık sözkonusu. Fakat bu her zaman olmuyor. Sizce bu olağan mıdır? Yoksa bilgisayarımın konumundan kaynaklanan bir sebep olabileceğine ihtimal verir misiniz?

Linklerini atayım.

İlk link:   https://hizliresim.com/aDM8v5

İkinci link:  https://hizliresim.com/N4g8X5

Linkler biraz geç açılabilir.

 

pcx24 pcx24 (1)
8 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Öncelikle bilgisayarınızın konumunu görünce biraz gülümsediğimi belirtmek isterim :)

    Aslında sıcaklığın birkaç sebebi olabilir.İlk başta işlemcinizi zorlayacak bir zararlının olup olmadığına bakınız.İşlemciniz boşta iken bile kullanım oranı yüksekse bu ısınmaya neden olacaktır.Böyle bir durum yaşamıyorsanız sorun büyük ihtimalle konumlandırmanız ile ilgili.

    Bilgisayarınızı televizyonun üstüne koymuşsunuz.Televizyonda çalıştığında belli bir ısıya kadar ısınıyor.Televizyonun arka tarafına dikkat ettiyseniz televizyon çalıştığında sıcaklık oluşuyor.Sıcak hava da fizik kurallarına göre yükselir.Yani televizyondan çıkan sıcaklık yükseldiği için direk olarak sizin notebookunuza ulaşıyor, bu da notebook sıcaklığını arttıracaktır.Bence notebook konumuzunu değiştirin ve sıcaklığın uğramadığı bir yere koyun.Notebook u koyduğunuz zeminin de düz olmasına ve notebook altındaki hava deliklerinin kapatmamasına dikkat edin.Bu şekilde bir konum en iyi yer olacaktır.

    Ayrıca notebookunuzunda tozlanma gibi durumların olması sıcaklıkları arttıran başka bir nedendir.Bazı notebookların içleri kolay açılıp temizleme işlemi yapılabiliyor.Ancak bazılarının içlerini açmak daha zor.Bu yüzden denememenizi tavsiye ederim.

    Notebook konumunu değiştirdiğinizde yüksek ihtimal sıcaklık sorununuz düzelecektir.

    Düzenleme: 6 Ağustos 2015 @pcx24

    Notebooklar için sıcaklıklar masaüstülerine göre biraz daha yüksek.Bunun sebebi de parçaların küçük bir alanda toplanmış olması.

    Notebooklar için ideal sıcaklıklar benim gözlemlerim 40-55 derece arası laptop sıcaklıkları normaldir.Şuanda yaz ayında olmamız sebebiyle de bu değer 60-65 aralarına kadar çıkabilir.Notebooklar için 80-90 arası sıcaklıklar ise yüksektir ve bundan sonrakiler riskli duruma düşer.100 dereceye geldiğinde genelde korumaya alarak bilgisayar kendini kapatır.

    Bilgisayarınızın sıcaklıklarını ölçmek için çok pratik ve popüler olan CoreTemp uygulamasını kullanabilirsiniz.Ayrıca CoreTemp açtığınızda altta sağda Min Max değelerine bakabilirsiniz.CoreTemp uygulamasını arka planda açık tutarak Mix Max değerlerinin neler olduğunu görebilirsiniz.

    CoreTemp programını buradan indirebilirsiniz.

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    8 yıl önce cevaplandı

      0

      PC boşta iken işlemci sıcaklığının optimum değerini ve riskli değeri tahmini olarak bana yazıp işlemci sıcaklığını ölçen güvenilir bir program önerebilir misiniz?

      pcx24 pcx24 (1)
      8 yıl önce cevaplandı

      • Üstteki yorumumu düzenledim, oraya bakabilirsiniz. ismailsarp 8 yıl önce
      • Hocam sayı değerleri birden fazla olduğu için ilk seferde size bir screenshot atmak istedim pek anlamadım da değerleri. Zamanla alışırım. Şuan normal mi değerler? http://hizliresim.com/J4kJZQ pcx24 8 yıl önce
      • Hocam sıcaklıklarınız çok yüksek hele ki bilgisayarınız yükte olmadığı haldeyken.Acilen notebookunuzun yerine değiştirin ve içini temizleyin.Eğer temizleme işlemini yapamıyorsanız bir teknik servise gösterin. ismailsarp 8 yıl önce
      • Sadece utorrent açık idi. Bunun etkisi olabilir mi hocam? Bir de şunu sorayım: Bu laptop'un konumu bayağıdır böyle. Ben yarından itibaren değiştirsem, rehabilitik değişiklikler başlar mı acaba? pcx24 8 yıl önce
      • Utorrent programı bilgisayarı çok zorlamaz.Ondan olduğunu sanmıyorum.Sizin sıcaklıklarınız 73-79 arasında gidip geliyor yani sabit bir değerde.Bilgisayarınızı zorlayan bir program olsaydı max değer daha yukarıda olması gerekirdi.Bence bilgisayarınızın sıcaklığının temel nedeni 1.Konum itibariyle televizyondan gelen sıcak hava 2.Havaların da sıcak olması. ismailsarp 8 yıl önce
      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol