Temiz format öncesi yapılması gerekenler

0

 

UEFI BIOS üzerinden temiz kurulum yapmak istiyorum. Format öncesi resimlerimi belleğe alacağım, BIOS zaten güncel. Başka neler yapmalıyım? Ya da şöyle sorayım: Format atılmadan önce yapılması gerekenler nelerdir?

10101010 10101010 (10)
6 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    1

    Önce yedek al. Önemli dosyalarını yedekledikten sonra Aygıt yönetisinnin ekran görüntüsünü al. Sonra bilinmeyen aygıt vs gibi sorunlar yaşamamak için bu iyi bir çözüm. Daha sonra aygıt yöneticisi ekran görüntüsüne bakarak yükleme yapabilirsin.

    Format öncesinde en önemli şey yedek almak. Onun dışın dikkat etmen gereken pek bir konu yok. Format sonrasında güncelleme yapmak ve sürücüleri yüklemek en önemli iki iş.

    hakan hakan (15424)
    6 yıl önce cevaplandı

    • peki format sonrası güncelleme nereden yapacağım? 10101010 6 yıl önce
    • @10101010 Windows update üzerinden güncellemeni yapabilirsin hakan 6 yıl önce

    0

    @hakan hocamın dedikleirne biraz daha ayrıntıya girerek;

    Format atmadan önce ethernet veya wifi hangi bağlantı arabirimi kullanıyorsanız sürücülerini şimdiden indirin ve bilgisayarınızın format atılmayan D gibi farklı bir sürücüsüne yükleyin.Format ardından interneti kullanabilirseniz tüm sürücüleri bir şekilde kurabilirsiniz.Daha önce böyle bir durumu yaşadım ve android telefonla sürücü taşıma gibi zor çözümler kullanmak zorunda kaldım :)

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    6 yıl önce cevaplandı

    • Windows 10'da update zaten yükler hocam. :)) 10101010 6 yıl önce
    • hocam sorun eğer ethernet yoksa internete bağlanmaması dolayısıyla update alamaması :). Ama windows 10 dediğiniz gibi varsayılan olarak yükler update almadan da. Ama ben bir kere bu hataya düştüğümden tedbirsiz böyle birşey yapmam heralde artık :) ismailsarp 6 yıl önce
    • aynen de güncel yüklemiyor update ya 10101010 6 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol