Temp nedir? Temp klasörünün içerisindekiler nedir?

0

Temp klasöründe bir sürü anlamadığım dosyalar veya not defterleri var ve bunların ne olduğunu bilmiyorum. Bir çok videoda temp ve %temp% klasöründeki dosyaları temizlerseniz bilgisayarınız hızlanır diyor ve bunun doğru mu yanlış mı bilmiyorum, sizce temizlemelimiyim bu kasörü?

Temp ve %temp% 'nin içesindeki klasörleri temizlersem ne olur?

Temp ve %temp% klasöründeki dosyalar gerekli mi?

Anonim Anonim (156)
3 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Fazla hızlandırmaz, hatta hiç hızlandırmaz diyebilirim. Sadece ufak tefek alan açmaya yarar, silinmesi taraftarıyım. Anlık olarak kullanılan uygulamaların geçici klasörleri burada tutulur, silinmesi sorun yaratmaz. Klasörü değil klasörün içeriğini silmelisin.

    hydra hydra (3800)
    3 yıl önce cevaplandı

      0

      Temp klasörü Windows işletim sisteminin geçici dosyaları kopyaladığı bir klasördür.

      Örnek: Bir program kurulumu yaptığında Setup uygulaması genelde sıkıştırılmış halde olur. Windows kurulum sırasında sıkıştırılmış dosyaları TEMP klasörüne açar ve kurulumu başlatır.  Temp klasörü altındaki dosyalar önemsiz dosyalardır ve silinmesinde sakınca yoktur.

      Temp klasörünü boşaltmak sana performans anlamında bir şey kazandırmaz. Kazandırsa bile bunu fark etmezsin.  Temp klasörünü boşalttığın için değil dosya sildiğin için kazanırsın. Temp klasörü içideki dosyaları silmek sana boş disk alanı kazandırır.

      alattin alattin (16999)
      3 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol