Termal macun sonrası pc açılmıyor

0

Bilgisayarım çok ısınıyordu. Bir arkadaşın önerisi ile bilgisayarda termal macunu yeniledim. Yani işlemci ile fan arasına sıkılan termal macunu yeniledim. Önceden çok ısınan bilgisayar şimdi hiç açılmıyor. Termal macunu çok sıkmak sorun yaratır mı bundan mı PC açılmıyor acaba?

 

ademcinar ademcinar (11)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Termal macun sonrası pc açılmıyorsa muhtemelen bu işlem sırasında bir şeyler yerinden oynamıştır. Termal macunu işlemci ayaklarına, anakarta bulaştırmadıysan bir sorun yaratmayacaktır. Elbette bu termal macunu ketçap sıkar gibi bol bol sık anlamına gelmiyor.  Termal macunu sıktığında işlemcinin sağından solundan fışkırmayacak şekilde olmalıdır.  

    Fanı taktığında hamburger'e sıkılmış mayonez gibi sağa sola fışkırıyorsa  fazla sıkmışsındır demektir. Silersin fazlasını sorun kalmaz.

    Benim tahminim bu işlemi yaparken işlemci tam oturmamıştır. İşlemci bacaklarının sokete tam oturduğundan emin ol. Genelde yapılan hata budur. İşlemci tam oturmaz. İşlemciyi oturturken işlemci bacaklarının hasar görmemesine de dikkat et. Mazallah bacaklardan birini yamultursan sonra başıan iş alırsın.

    İşlemci düzgün oturmuşsa o zaman sırası ile RAM, Ekran kartı ve disk bağlantılarını kontrol et. Bunlarda bir oynama olmuş olabilir.

    Yine anakarta gelen güç kablolarında oynama olmuş olabilir. Bunları tek tek kontrol etmelisin.  Termal macun işin bahanesi olmuş. Yoksa termal macun pc'nin açılmamasına yol açmaz.  Termal macun, işlemci üzerindeki ısıyı fan altındaki metale daha iyi iletmeyi sağlayan bir yardımcıdır sadece. 

    hakan hakan (15424)
    7 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol