Termal macun uyguladıktan sonra ekran kartı hatası

0

merhaba, ben bilgisayarımın (Lenovo G580) performansını arttırmak amacıyla, biraz da garanti süresinin geçmesine güvenerek termal macun uygulamaya karar verdim.

Neredeyse tüm parçaları çıkartıp anakarta ulaştım ve termal macunu yeniledim. Tüm parçaları takıp çalıştırdığımda normal lenovo açılışının ardında uzun bir bekleyiş ve SYSTEM_SERVICE_EXCEPTION (nvlddmkm.sys) diye bir mavi ekran hatası aldım ve bundan sonra da hep aynı hatayı aldım.

Format attığımda normal açıldı. Aygıt yöneticisini kontrol ettiğimde Nvidia Geforce 710M ekran kartımın devre dışı olduğunu farkettim sonra grafik kartının sürücülerini güncellemeyi denedim ve bu sefer de mavi ekran hatasını geri almaya başladım.

bu sorunu nasıl halledebilirm?

abdullahterzi abdullahterzi (1)
7 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Kaliteli bir termal macun kullanmadıysan veya termal macunu siliyim derken termal macuna su vs. kaçırdıysan bu sorunun olması gayet normal. Bilgisayarının termal macununu değiştirirken titizlikle ve kolonya'yı bir peçeteye veya bir ıslan mendilin suyunu tamamen sıkıp bilgisayarındaki eski termal macunu temizleyip yenisini sürdüysen ama kaliteli bir termal macun sürdüysen bu sorunun olması tuhaf. Bilgisayarı söktükten sonra doğru düzgün topladığından emin misin bu arada? Bu sorunu bende yaşamıştım gibi hatırlıyorum çünkü ben bilgisayarın bütün kablolarını vs. düzgün taktım ama açılmadı sonra tekrardan baştan söktüm tekrardan bilgisayarı topladım ve açıldı. Ram'ların düzgün yerleştiğinden ve o altın kısmının oksitlenmediğinden emin misin? Ram'ların altın 2 "iki" kısmınıda silgi ile sil ve bilgisayarına tak tabi silgi tozlarını temizledikten sonra.

    darkcrak darkcrak (5168)
    3 yıl önce cevaplandı

    • 4 yıl önce sormuş bunu nerden buldun :) hakan 3 yıl önce
    • :D ben bulurum @hakan darkcrak 3 yıl önce

    0

    Minidump dosyalarını atar mısın?

    hydra hydra (3800)
    3 yıl önce cevaplandı

    • Adam en son 4 yıl önce uzmanim.net'e girmiş ve daha da girmemiş. darkcrak 3 yıl önce
    • Sen hortlatmışsın, ben de aktif konu sanıp girdim @darkcrak hydra 3 yıl önce
    • dsadsada ben biliyordum sadece eski konuları gözden geçirirken boşta olduğu için çözüm yazıyım dedim. darkcrak 3 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol