Termal macun yenileme

0

Bugün bilgisayarcıdan yeni bir işlemci fanı aldım kendi işlemci fanımın ayakları kırılmıştı.Fanı taktım ve kullanmaya başladım fakat problem şu ki bir oyuna girdim ve oynamaya başladım fakat 10-15 saniye sonra kapandı tekrardan açtım ve tekrardan kapandı.Bu sefer işlemci fanını kontrol ettim ve tekrardan taktım ama sonuç yine aynı 10-15 saniye sonra yine oyuna girince kendini kapattı.Ondan sonra yine aynı şekilde işlemci fanını söktüm taktım mandallı olduğundan dolayı birazda şu fanları takmak zahmetli oluyor ama olsun.Bu seferde 2 kere mavi ekran hatası verip hemen kendini yeniden başlattı.Bu sefer bende yine söküp takma işlemini yaptım fakat bu seferde biosa giremeden bilgisayar kapanıyor.İşlemcinin ısınmasından kaynaklanıdığını düşünüyorum bilgisayarıca gidip termal macununu yenilettim fakat pazar günü işlemci fanım olmadan önce kırık olan işlemci fanını oturtmaya çalışırken macun üzerinden biraz gitti.Şuan elimde 2 kullanımlık küçük termal macun var boşa gitmesini istemiyorum şuan işlemcinin üzerine termal macun sürersem ve işlemci fanını oturtursam bu problem ortadan kalkarmı bu arada egzoz fanı falanda var ?

ardayilmazvarol ardayilmazvarol (12)
4 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    1

    Termal manucu sürmek kolay bir iştir. Termal macunu mutlaka sür.

    • Önce işlemci ve fanda kalan termal macun artıklarını temizle. Bunun için kağıt havlu kullanabilirsin.
    • Termal macunun işlemci ayaklarına filan bulaşmamasına özen göster. 
    • İşlemci bacaklarına dokunmamaya özen göster.

    "hayatımda hiç termal macun sürmedim ama ufaktan sıkıp kağıtla her tarafa eşit şekilde yaymam gerektiğini biliyorum az hakkında 2-3 tane video seyrettim fakat fanın takılı olmasına rağmen bilgisayarın bu kadar hızlı bir şekilde kapanmasının mümkünatı varmıdır acaba"

    demişsin. Termal macun çok önemli.  Termal macun yoksa fan takılı olsa dahi ısı iletimi iletimi yeterli seviyede olmayacağı için bilgisayar kapanacak ya da donacaktır. Evet bu kadar hızlı kapanması mümkün.

    Termal macunu ince bir tabaka halinde sadece işlemci üzerine sür. Fan soğutucusuna da ayrıca sürme.

    hakan hakan (15394)
    4 yıl önce cevaplandı

    • Çok teşekkür ederim az önce termal macunu sürdüm ve bilgisayarı çalıştırdım şuan sorunsuz şekilde oyun oynayabiliyor gezinebiliyorum umarım bundan sonrada sorun yapmaz . ardayilmazvarol 4 yıl önce
    • @ardayilmazvarol dilerim sorun yaşamazsın. Sorunun çözülmesine sevindim. hakan 4 yıl önce

    0

    En iyisi termal macunu tekrardan sürmek ve fanı iyice oturtmak. Herhangi bir bilgin yoksa bilen birisine yaptır ki zarar verme.

    hydra hydra (3800)
    4 yıl önce cevaplandı

    • hayatımda hiç termal macun sürmedim ama ufaktan sıkıp kağıtla her tarafa eşit şekilde yaymam gerektiğini biliyorum az hakkında 2-3 tane video seyrettim fakat fanın takılı olmasına rağmen bilgisayarın bu kadar hızlı bir şekilde kapanmasının mümkünatı varmıdır acaba ? ardayilmazvarol 4 yıl önce

    0

    Forumda yardım edebilecek yokmu ???

    ardayilmazvarol ardayilmazvarol (12)
    4 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol