The Long Dark Nasıl bir oyun

0

The Long Dark ne tür bir oyun ?

 

The Long Dark'da ki hayatta kalma ipuçlarını gerçekte deneyebilirmiyiz ?

 

Bu oyunda neler oluyor ?

infinity infinity (402)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    1

    The Long Dark ne tür bir oyun ?

    The Long Dark bir Hayatta kalma oyunudur. Oyunda Zombi veya uzaylı gibi yaratıklar yok tamamen gerçekteki gibi kurtlar, ayılar, Kuzey ışıkları. Oyun biraz korku oyunu gibi ama korku oyunu değil, korku oyununa benzeme sebebi kurtlar'dır ben bile gece yürürken korkarım oyunda, fakat oyunda gece yürümenizi tavsiye etmiyorum fırtına çıkabilir ve olduğunuz yerde Hipotermi ( Soğuk ısırması ) geçirip ölebilirsiniz. Oyunda farklı modlar yer alıyor birincisi Winter Mute yani hikaye modu hikaye moduna planör kazası ile başlıyoruz oyunda havadayken kuzey ışıklarının Elektro manyetik gücüne kapılarak Uçak arıza veriyor ve yere düşüyoruz spoiler vermiyorumm bundan sonrasını.

    The Long Dark'da ki hayatta kalma ipuçlarını gerçekte deneyebilirmiyiz ?

    Oyuna Girerken bizi bu ekran karşılıyor

    Anlayacağınız oyunn içindeki şeyleri gerçekte denemeyin ama bazı şeyleri deneyin mesela kar sığınağı gibi.

     

    Bu oyunda neler oluyor ?

    Bu oyunda bazı olaylar oluyor örneğin kuzey ışıklarının kurtlarda değişik etki yaratması ve civardaki elektrikli eşyaları bozması oyun ile ilgili pek şey diyemeyeceğim kendiniz oynayın. Oyunda Jeremiah denen yaşlı bir adam var ve onu ayıdan kurtarıyoruz ayıyı öldürdükten sonra evine getiriyoruz ve çeşitli görevler yapıyoruz sonra bize diyorki " Ayı ölmedi " ve gerçektende ayı ölmüyor Episode 2 de baraja giderken baraj kapısını açtıktan sonra arkamızda Kocaman bir ayı beliriyor ve tel kapıyı kapatıyoruz ve o sırada bayılıyoruz ve uyandığımız sırada hipotermi riski olduğumuzu görüyoruz... Bundan sonrasını anlatmayacağım siz oynayın :) Ama oyunun bir bölümünde Kuzey ışıklarından faydalanarak güç üretiyoruz ve...

     

    Oyun ile ilgili kısa bilgiler :

    Oyunda Zıplama tuşu yok yani hiçbir türlü zıplayamıyorsunuz. Kötü olmuş.

    Oyunda çeşitli modlar var Wintermute, Hayatta kalma, Arşivci, Umutsuz kurtuluş gibi...

    Oyunun grafikleri etkileyici sıcak yaz ayları gecesinde bile serinletmeyi başarıyor yazın sahurdan sonraya kadar bile oynamışlığım var EFSANE. Ama soğuk havalarda oynamayın derim üşütürüsünüz :) şaka bir yana gerçekten oyun soğuk hissini veriyor.

    infinity infinity (402)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol