the type of file system is NTFS. Cannot lock current drive. Windows cannot run disk checking on this volume because it is write protected

0

disk taraması yapmak istediğimde the type of file system is NTFS. Cannot lock current drive.  Windows cannot run disk checking on this volume because it is write protected şeklinde bir hata alıyorum.

Hatanın ekran görüntüsü: (http://i.hizliresim.com/lZgj6J.jpg) nasıl düzeltebilirim?

xyolive xyolive (11)
5 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Sen hangi disk sürücüsünü taramak istiyorsunki? 

    Tarattığın sürücü bölümü C: veya D: falan değil. "X" sürücüsü nedir, sanal disk falanmı? Konu muhtevasına aktardığın hata mesajında disk kontrolu yapılamaması sebebi olarak tarama yapılmak istenen sürücünün "yazma korumalı" olduğu belirtiliyor ( because it is write protected ).

    Herhalde yanliş bir sürücü üzerinde disk denetlemesi yapıyorsun; bilemiyorum, sanal disk veya CD /DVD sürücüsü olabilirmi (Canlı sistem yani CD'den çalışan işletim sistemi gibi)?

    PC'yi normal Windows ile başlat (oturum aç) ve sonra chkdsk C: /f /r komutuyla tarat bakalım ne olacak (Önce "Yes" veya "Evet" tuşlarsın, sonra PC'yi yeniden başlatırsın).

    temmuz temmuz (12505)
    5 yıl önce cevaplandı

      0

      Chkdsk komutunu kullandığında 

      the type of file system is NTFS. Cannot lock current drive.  Windows cannot run disk checking on this volume because it is write protected

      hatası alıyorsan öncelikle chkdsk komutunun x parametresi ile işlem yapmaya zorlayabilirsin. Chkdsk komutunu şu şekilde kullan:

      chkdsk x: /f /r /x

      Burada X: sürücüsü taranmaya ve varsa hatalar bulunduğunda onarılmaya zorlanacaktır.  Fakat dikkatimi çeken bir durum daha var: Paylaştığın ekranda Bu komutu işlemek için yeterli bellek kaynağı yok hatası almıştın.
      Sistem belleğin çok mu düşük?

      Açık olan programlar varsa kapatmanda fayda var.

      Bu komutu işlemek için yeterli bellek kaynağı yok hatası ile ilgili daha fazla bilgi için şu linke bakabilirsin: 

      Bu komutu işlemek için yeterli bellek kaynağı yok

      hakan hakan (15424)
      5 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol