The type of the file system is NTFS. Cannot lock current drive. Chkdsk cannot run because the volume is in use by another process

0

CHDKDSK komutunu kullandığımda aşağıdaki uyarıyı alıyorum:

chkdsk c: /f /r The type of the file system is NTFS. Cannot lock current drive. Chkdsk cannot run because the volume is in use by another process. Would you like to schedule this volume to be checked the next time the system restarts? (Y/N

Bu uyarıyı almamdaki sebep nedir, sorunu nasıl çözerim?

hakan hakan (15409)
6 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    The type of the file system is NTFS. Cannot lock current drive. Chkdsk cannot run because the volume is in use by another process ne demek?

    CHKDSK yaparken alınan yukarıdaki uyarının anlamı NTFS dosya sistemine sahip diskinizin şuan kullanımda olduğu ve işlemin şuanda yapılamadığıdır. 

    Genelde işletim sistemi tarafından kullanımda olan disk CHKDSK ile tarama yapılmak istendiğinde bu uyarıyı verir. Eğer sorulan soruya Y harfine basarak onay verirseniz, bilgisayar yeniden başlatıldığında disk taraması otomatik başlayacaktır.

    Burada size, bilgisayar yeniden başlatıldığında otomatik olarak disk taraması yapılsın mı? şeklinde bir soru soruluyor. Y ile bunu onaylıyorsunuz. Daha sonra bilgisayarı yeniden başlatın ve otomatik olarak chkdsk başlasın.

    hakan hakan (15409)
    6 yıl önce cevaplandı

    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol