Toplu halde dosyaların uzantısı nasıl kaldırılır

1

Disk üzerinde bulunan,belirli uzantıya sahip dosyaların uzantısı topluca nasıl kaldırılır? Komut  ile toplu dosya uzantısı kaldırma nasıl yapılır?

alattin alattin (16999)
5 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Bir disk üzerinde istenilen dosyaların uzantısını kaldırmak mümkündür. *, ? işareti gibi joker karakterler kullanarak dosyaların uzantısı topluca değiştirilebilir veya kaldırılabilir. 

    1. Windows 10 kullanıyorsanız Windows arama bölümüne cmd yazın ve bulunan komut istemini sağ tuşla tıklayı ve yönetici olarak çalıştırın.
    2. Windows 7, Windows 8,  Windows 8.1 kullanıyorsanız Windows ve R tuşlarına basın. Çalıştır bölümüne cmd yazın ve enter tuşuna basın.
    3. Karşınıza komut istemi gelecektir. Önce şu komutu kullanarak  komutu hangi sürücüde çalıştırmak istiyorsanız o sürücüye geçin:
      D:
      Sürücü harfi ve sonra iki nokta üst üste koyup enter tuşuna bastığınızda komut isteminde sürücü değiştirirsiniz. Burada D harfi D sürücüsünü ifade eder. Sahip olduğunuzu sürücüleri görmek için Dosya Gezgininden Bu bilgisayar / Bilgisayarıma tıklayın.
       
    4. Aşağıdaki komutu kopyalayın ve komut istemine yapıştırın. Yapıştırmak için komut isteminde sağ tuşla bir kere tıklamak yeterlidir.
      forfiles /s /m *.tfude /c "cmd /c rename @file @fname"

      burada tfude dosya uzantısıdır. Bu işlem sadece uzantısı tfude olan dosyalarda çalışacaktır. Siz burayı istediğiniz doğrultuda değiştirin.

    5. Daha sonra enter tuşuna basın. Komut çalışacaktır.

    Yukarıdaki komut sürücüdeki uzantısı tüm tfude olan dosyaları bulur ve dosya uzantısını siler. Örneğin belge.docx.tfude gibi bir ada sahip olan dosya komut sonrasında belge.docx olacaktır.

    Bilgisayarınıza virüs bulaşırsa ve dosya uzantısını değiştirirse bu komut ile dosyalarınızı tekrar eski haline getirebilirsiniz.

    alattin alattin (16999)
    5 yıl önce cevaplandı

      0

      Merhaba Bilgisayarımdaki dosyaların uzantıları .msop şeklinde değişti. 
      Ancak dosya isimlerinin sonuna eklenen .msop uzantı ismini değiştirdiğimde dosyalar eski haline dönüyor ve çalışıyor.

      Peki bilgisayarda bir yöntem ile tarama yapıp sonunda .msop uzantı ismi olan dosyalardan bu ismi toplu halde silecek bir program yada yöntem biliyormusunuz...

      Kısaca D yada E v.s... sürücüsü içerisinde ki tüm dosyaları tarayıp sonunda .msop yazısı olan dosyalardan bu ismi silecek bir yazılım yada yöntem varmı 

      musicpro musicpro (1)
      4 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol