Toshiba Satellite l70-c-11x açılmama sorunu

0

Bir arkadaşım az önce toshiba satellite l70-c-11x getirdi. Açma kapama düğmesine basıyorum bir kaç saniyeliğinie ön panelindeki beyaz ışık yanıyor sonra sönüyor. Ekranda hiç bir görüntü gelmiyor.

Elektriğe taktığımda sarj ledi yanıyor. Fakat power düğmesine bastığımda hiç tepki yok. Sorun ne olabilir arkadaşlar?

Yazmayı unutmuşum: Açma kapama düğmesine basıyorum. Bir kaç saniye açıldı gibi oluyor, elektrik ışığı laptop üzerinden yanıyor. Sonra kendiliğinden kapanıyor.

alivecan alivecan (337)
5 yıl önce sordu

    Toplam 4 Cevap


    0

    Arkadaşım bilgisayarı servise götürdü. Servis anakartı arızalı dedi. Yani sorun anakarttan kaynaklanıyormuş anakartın değişmesi gerekiyormuş. 

    alivecan alivecan (337)
    5 yıl önce cevaplandı

      0

      Bilgisayarın tepki vermemesinin pek çok sebebi olabilir. Mesela RAM'ler arızalıdır, ya da genel bir iç temizlik yapmak gerekiyordur. Böyle durumlarda iç temizliği yapılıp termal macun yenilendiği zaman %90 ihtimalle sorun çözülüyor.

      Arkadaşın bilgisayarını sana getirdiğine göre herhalde az çok anlıyorsun bu işlerden. Eğer daha önce yaptıysan, kapağını açıp RAM'leri tak çıkarmayı dene. Hatta bazen RAM'lerin yerini değiştirmek bile yeterli olabiliyor.

      Düzelmezse bir Windows yükleme CD veya USB'si oluşturup bilgisayara tak bir de onunla başlatmayı dene.

      Donanımsal bir problem olma ihtimali yüksek. Tam olarak bir şey diyemiyorum açıkçası..

      omercik omercik (9418)
      5 yıl önce cevaplandı

      • PC Hiç açılmıyorsa yükleme ve / veya kurtarma medyaları hiç bir işe yaramaz. Zira anakart hiç çalışmıyor, güç besleme yok. Termal macun yenilemeside aynı şekilde.. Yada PC iç temizliği falan (İç temizlik değilde belki iç donanımların, PC içerisindeki kablo ve soketlerin kontrolleri yapılabilr, bu tetkikler işe yarayabilir).. Bu tür çözüm denemeleri ancak PC açılıyorsa denenebilir, sonuç verebilir. temmuz 5 yıl önce
      • Hiç ekrana bişi gelmiyor ki. Açıyorum sonra kendiliğinden tekrardan kapanıyor. Yine de teşekkür ederim cevabın için. alivecan 5 yıl önce
      • Şarja taktığında ışığı yanınca ben de belki bir ihtimal işletim sistemi arızasıdır ve format atmaya çalışınca düzelme olabilir diye düşünmüştüm. O zaman servis yolu gözükmüştür ona @alivecan omercik 5 yıl önce

      0

      Bana anakart arızası gibi geldi. Kesin tanı için şunu yap:

      1. Laptop'u fişten çek.
      2. toshiba satellite l70-c-11x laptop'un bataryasını sök.
      3. 30 saniye açma kapama düğmesine basılı tut.
      4. Daha sonra laptop'u fişe tak ve açmayı dene.

      Eğer bu çözüm olmazsa bilgisayar fişe takılı olmadan ve  laptop bataryası çıkarılmış şekilde 7-8 saat bilgisayarı beklet. Daha sonra fişe tak ve açmaya çalış.

      Eğer;

      1. Açma kapama düğmesine bastın hiç bir ses gelmiyorsa (bipleme vs dahil)
      2. Ekrana hiç bir görüntü gelmiyorsa
      3. Power ışığı bir süre yanıp sonra sönüyorsa
      4. Yukarıdaki işlemlerden de sonuç alamadıysan

      Laptop anakartı veya işlemcisi bozulmuş olabilir. Bu durumda bir Toshiba servisine gitmende fayda var. Sorunun tamamen donanım arızası demektir.

       

      hakan hakan (15424)
      5 yıl önce cevaplandı

      • abi denedim dediklerini olmadı. cevabın işin teşekkürler. servise yollayacak arkadaş. alivecan 5 yıl önce

      0

      Batarya ve şarj adaptörünü muadilleriyle değiştirerek denersin (Sadece adaptör veya şarjı dolu halde olduğu kesin bilinen bir bataryada olabilir bu). Yine açılmıyorsa hiç uğraşılmaz, kapaği dahi açılmadan PC bir teknik servise götürülür, orada kontrolleri yaptırılır ve oradan çözüm istenir. Aksi halde PC'de başka problemlere ve fazladan masraflara yol açılabilir.

      Veya hiç muadil adaptör, bataryada aramadan doğrudan teknik servise gidilir. Yoksa senin yada herhangi bir son kullanıcının (belki benimde) bu gibi durumlarda yapabileceği herhangi bir şey olmaz. Zira bir yazılım problemi olmadığı kesin gibidir ve bu çeşit donanımla alakalı problemlerde son kullanıcıların yapabileceği çok şey olmaz. Bunun için gerekli tecrübeleride, kullanabilecekleri materyallerde (test ve kontrollerde faydalanılabilecek yedek donanım ve parçalar, ekipmanlar vb) hiç yok gibidir.

      temmuz temmuz (12505)
      5 yıl önce cevaplandı

      • Şarj adaptörü çalışıyor. Yani en azından fişe taktığımda ışığı yanıyor. Pili de daha yeni. Ömrü dolmuş olamaz. Pili söktüm denedim ama işe yaramadı. Sanırım servise yolu göründü. alivecan 5 yıl önce
      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol