touchwiz ana syf yanıt vermiyor hatasının çözümü nedir?

0

Samsung Galaxy A7 telefon sürekli touchwiz ana syf yanıt vermiyor hatası veriyor. Uygulamayı kapat ve Bekle seçenekleri mevcut fakat bunlara da dokununca sistem kararsız hale geliyor ve hiç bir işlem yapılmıyor. touchwiz ana sayfa durduruldu hatasının çözümü nedir?

murat murat (12492)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Samsung Galaxy A7 telefonda başıma gelen tuhaf, çözümü de bir o kadar ilginç olan durumu aşağıda anlattım.

    touchwiz nedir?

    touchwiz Samsung telefonlarda kullanılan kullanıcı arayüzü yazılımın adıdır. Yani Samsung telefonlarda ekranda gördüğünüz simgeler touchwiz'e ait.

     touchwiz ana sayfa durduruldu hatası genelde telefonda ana sayfaya dönüş butonuna bastığınızda oluşuyor. Normalde telefonun başlangıç ekranı açılması gerekirken  touchwiz ana sayfa durduruldu  - touchwiz ana syf yanıt vermiyor şeklinde uygulama hata veriyor ve telefon donuyor. Bu aşamadan sonra hiç bir işlem yapılamıyor.

    touchwiz ana syf yanıt vermiyor -  touchwiz ana sayfa durduruldu hatasının çözümü nedir?

    Öncelikle hatanın çözümü için telefonu sıfırlamayı - fabrika ayarlarına geri dönmeyi denedim. Telefon ilk açıldığında normal çalışmaya başladı fakat problem sonradan tekrar ortaya çıktı.

    Telefonu bir kaç defa daha resetledim ama sonuç elde edemedim.

    Google Play üzerinden başka touchwiz alternatifi başka bir launcher yükledim.  Yüklediğim launcer Nova adlı uygulamaydı. Bu da başta düzgün çalışır gibi oldu ama telefon tekrardan kararsız hale geldi. Kilitlenmeler ortaya çıktı.

    Telefon artık çöp diye düşünmeye başladığım anda Google Play üzerinden gelen güncellemelerden şüphelendim. Çözüm için Google Music Player ve Google uygulamalarının güncellemelerini kaldırmak bende işe yaradı.

    adım adım touchwiz ana syf yanıt vermiyor çözümü:

    1. Google Play'i  - Play Store açın.
    2. Yüklendi sekmesine dokunun.
    3. Burada Google ve Google Play Müzik'i kaldırın.

    Telefonu yeniden başladın. 

    Benim elimdeki Samsung Galaxy A7 telefonda sorun bu uygulamaların güncellemelerinden kaynaklanıyormuş. Bunları kaldırdığımda bir daha touchwiz ana syf yanıt vermiyor hatası almadım. Telefon da sorunuz çalıştı.

    murat murat (12492)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol