Tp-Link Modemlerde Ağa Bağlı olan cihazları görüntüleme ve MAC Engelleme Nasıl Yapılır?

0

Tp-Link marka modemlerde ağınıza bağlı olan tüm cihazlar nasıl görüntülenir?

Kotam çok çabuk bitiyor, internetimi kimin kullandığını nasıl öğrenebilirim?

Tp-Link marka modemlerde engelleme işlemi nasıl yapılır?

İnternetimi kimler bağlanıyor, nasıl öğrenebilirim?

Tp-Link modemlerin arayüzüne nasıl girilir?

ismailsarp ismailsarp (6010)
8 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Tp-Link modemlerin arayüzüne nasıl girilir?

    Tp link modemlerin bilgisayarınıza atadığı Varsayılan Ip Adresi 192.168.1.1 dir.Varsayılan ip adresini tarayıcımızdaki adres çubuğuna yazarak Tp-Link marka modemlerin arayüzüne erişmemiz mümkündür.Tp-Link marka modemlerin arayüz şifreleri genelde; admin veya ttnet tir(Önceden özel şifre belirlemediyseniz bu 2 şifreden biri ile arayüze ulaşabilirsiniz).

    Tp-Link marka modemlerde ağınıza bağlı olan tüm cihazlar nasıl görüntülenir?

    1. Tarayıcının adres bölümüne 192.168.1.1 yazın ve enter e basın.Şifre ekranına admin veya ttnet veya turktelekom yazarak giriş yapın.
    2. Üst menüdeki Ara yüzü Ayarı bölümüne gelin ve alt kısımdaki LAN seçeneğini seçin.modem arayüzü
    3. Açılan münede direkt olarak ağa bağlı olan liste gözükmezse Güncel Havuz Özeti ne tıklayarak ağa bağlı olan cihazları görüntüleyebilirsiniz.

    Tp-Link marka modemlerde MAC engelleme işlemi nasıl yapılır?

    Tp-Link marka modemlerde cihaz engellemesi kolay bir şekilde yapılabilir.Cihazı engelleyerek onun internete çıkışını kapatırsınız ve o cihaz bir daha internete siz izin vermeden giremez.

    İlk olarak yapmanız gereken işlem engellemek istediğiniz cihazın MAC Adresi ni öğrenmek olmalıdır.Mac adresini üstteki ağa bağlı olan cihazları görüntüleme anlatımını kullanarak bulabilirsiniz.(Mac Adresi nin hangi cihaza ait olduğunu anlamanız zor olabilir.Bu durumda yapmanız gereken sizin cihazlarınızın Mac Adres lerini öğrenmeniz ve daha sonrasında ağ listesinde gözüken Mac Adresleri ile karşılaştırmanız dışarda kalan Mac Adresi yabancı Mac Adresi olarak düşünebilir ve onu engelleyebilirsiniz.)

    Mac adresini tespit ettikten sonra engelleme işlemine başlayabilirsiniz.

    1. Tarayıcınızın adres satırına 192.168.1.1 yazın ve enter tuşuna basın.Açılan ekranda şifre bölümüne admin veya ttnet veya turktelekom yazarak girin (Daha önce özel şifre atamadıysanız bu 2 şifreden biri kabul edilecektir)
    2. Açılan arayüz ekranından üstteki menüdeki Erişim Yönetimi seçeneğine gelin.Ardından alt menüdeki Filtre bölümünü seçin.Filtre bölümü ekranında ekranın biraz aşağısındaki Mac Adresi yazan bölümüne öğrendiğiniz mac adresini yazın.Yazım şekli olarak resimdeki gibi gösterilen aralarını iki nokta [ 00:11:22 ] biçimi ile yazın.

    Mac adresini yazdıktan sonra aşağıdaki bölümden Yazdığınız Mac adresinin internete erişim yapıp yapmayacağını seçin.İsterseniz girdiğiniz Mac Adreslerinin engellenmesini sağlayabilirsiniz ya da sadece girdiğiniz Mac Adreslerinin internete giriş yapabilmesini sağlayabilirsiniz.

    Mac adresini yazıp kuralı ayarladıktan sonra Kaydet butonuna basın.Bu işlemden sonra yazdığınız Mac Adresi belirlediğiniz kurala göre internete giriş yapacak veya engellenecektir.

    modem erişim yönetimi

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    8 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol