TP-Link TDW8901G modemde WiFi hız kısıtlaması nasıl yapılır?

0

Merhaba birisi telefon ile wifi bağlandığı zaman hızını kısıtlamak istiyorum modemim td w8901 g acaba mümkünmüdür değilse balgisayardan kıstlama yapmak mümkünmü yada program falan var mı?

gkha gkha (11)
5 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Kablosuz hız sınırlaması değilde herhalde internette download hızlarında bir düzenleme yada sınırlama istiyorsun, doğrumu?

    Bunlar aynı şeyler değiller ve zaten "kablosuz hızı" yanlış bir ifadedir, doğrusu kablosuz çekim (yada bağlantı) gücü kuvvetidir (Ancak bu doğrudan download hızını etkilemez. Elbette bağlantı güç yada seviyesi düşerse bundan download hızıda etkilenir ama bu etkilenme doğrudan ve birebir olmaz).

    Ama sen herhalde esas olarak bağlantı hızını değilde download hızını sınırlamak istiyorsun, doğrumu? Eğer bu doğruysa senin kablosuz bağlantı gücü (yada seviyesi) ile bir işin olmaz. Yapman gereken ya modem router'da -eğer modem roter destekliyorsa (bazıları desteklemez)- bant genişliklerini düzenleyeceksin; sınırlamak istediğin istemcileri modem router arabiriminden ayarlayacaksın yada bu ayarları istemci bazında sistemlere NetLimiter (tıkla) yükleyerek bu program vasıtasıyla düzenleyeceksin (Android telefon ve tabletler içinde NetLimiter veya muadili / benzeri uygulamalar var fakat bunlar ancak ROOT edilmiş cihazlarda çalışabilir. Google Play Store veya genel olarak web'de bulunur; aramak lazım.).

    Eğer yok benim download hız sınırlaması ile işim yok, yapmak istediğim sadece istemcinin bağlantı çekim gücünü azaltmak istiyorum dersen bunun için yine modem router arabiriminden bu defa kabolsuz bağlantı kanallarını değiştirir, deneyerek istediğin seviyede bağlantı gücünü düşürebilirsin. Ama bu hem zaman zaman bağlantıların kopmasına yol açabilir hemde bu kanal değişikliğinden yerel ağdaki diğer istemcilerde aynı şekilde -olumsuz- etkilenirler.

    TD-W..... modemlerde bant genişliği /internet hızı nasıl ayarlanır? (tıkla)

    Bu konuda sana @ismailsarp ve @hakan daha detaylı bilgi verebilirler.

     

    temmuz temmuz (12505)
    5 yıl önce cevaplandı

      0

      Birçok modemde istediğiniz kadar ayrıntılı hız sınırı koymak zor olabilir. W9970 gibi bir modeminiz olsaydı nispeten güncel bir modem olur ve hız sınırını örneğin 5mbit gibi rakamsal olarak ayarlayabilirdiniz. Ancak eski tip W8901G gibi bir modemde bu tarz sınırlamalar zor olacaktır. Bu tarz eski modemlerde ancak belirli bir % lik dilimler ve öncelik gibi ayarlamaları yapmak mümkün olabilir belki. Ancak bu tip ayarların yapması zor ve istediğiniz gibi olmayacaktır diye düşünüyorum. Kullanıcı bazlı kısıtlama yapmak isterseniz @temmuz hocamın dediği gibi kullanıcı bilgisayarına hız sınırlayıcı bir program ile bunu gerçekleştirebilirsiniz. Ayrıca sınırlama yapmak istediğiniz başka bilgisayarlar varsa bu işlemleri tekrarlamanız gerekir.

      ismailsarp ismailsarp (6010)
      5 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol