Tp Link W9970 Turk Telekom modemime kimler bağlanıyor?

0

Tp Link W9970 Turk Telekom modemime kimler bağlanıyor?

Turk Telekom tarafından verilen W9970 VDSL2 Modemime kimler bağlanıyor, nasıl bulabilirim?

ismailsarp ismailsarp (6010)
7 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    İnternete bağlanan cihazlarını biliyorsunuz ama bazen internette aşırı veya anlamlandıramadığınız yavaşlıklar yaşıyorsunuz, bunun sebebi modeminize bağlanan yabancı cihazlar olabilir.Modeme bağlanan bir cihaz interneti sürekli ve tüm hızda kullandığında diğer cihazlar yavaşlamalar ve ping sorunları yaşayacaklardır.Sizde modeme bağlanan cihazların bağlantılarını kesseniz dahi bunu engelleyemediğinizi görebilirsiniz.Bu durumda şüphelenmeniz gereken Modeme kimlerin bağlandığını görüp cihazlarınız ile karşılaştırmak ve eğer varsa yabancı kişileri engellemek veya Modeminizin kablosuz şifresini değiştir.Bu durumda yabancı cihazlar kaynaklı yavaşlamanın önüne geçeceksiniz.

    Tp Link W9970 Turk Telekom modemime kimler bağlanıyor?

    Turk Telekom VDSL2 aboneliğine başvurmuşsanız ücretli veya ücretsiz olarak size Tp Link W9970 Turk Telekom markalı modemi verecektir.Bu modem görünüş olarak Orjinal W9970 ten farklı ve antenleri içindedir.Ancak yazılım olarak benzerler.Bu bakımdan Turk Telekom markalı olmasa da söylenenleri orjinal Tp Link W9970 modem üzerinde de uygulayabilirsiniz.

    Turk Telekom W9970 Modemime bağlananları nasıl göreceğim?

    Aşağıdaki adımları uygulayarak modeme bağlanan tüm cihaz listesine ulaşabilirsiniz.

    1. Tarayıcı adres çubuğuna 192.168.1.1 yazın ve enter e basın.
    2. Karşınıza kullanıcı adı ve şifre ekranı gelecektir.Varsayılan kullanıcı adı: admin şifre: turktelekom olarak boşlukları doldurun.Bilgiler değiştirmediyseniz bu şifreler ile arayüze girebilirsiniz.
    3. Sol taraftaki Menüden DHCP Sunucusu-->İstemci Listesi adımlarını izleyin.Bu adımlardan sonra sağ taraftaki bir tablo göreceksiniz.
    4. Tabloda kaç cihaz bağlı bilgisini görebilirsiniz.Bilgisayar ve iOS telefonlarda kullanıcı isimlendirme yapmışsa, kolaylıkla kim olduğunu bulabilirsiniz.Ancak isimlendirme yapılmamışsa anlamsızca isimler ile karşılaşabilirsiniz.Android telefonlarda ise bu durum genelde isimlendir olmadan karşımıza çıkmakta.Bu gibi durumlarda cihazların hangisi olduğunu anlamanız için MAC adreslerine bakmanız gerekecek.Mac Adresleri cihaza özeldir ve tekil adreslerdir.Tüm cihazların mac adreslerini bulun ve tablodaki mac adresleri ile karşılaştırın.Bu sayede bir çıkarım yapabilir ve bağlantınızda yabancı bir cihazı tanımlayabilirsiniz.

     

    Mac adres bilgilerini nasıl bakabileceğiniz görmek için aşağıdaki konuları inceleyebilirsiniz.

    Telefonların Mac adreslerini nasıl öğrenebilirim?

    Bilgisayarın MAC adresini nasıl görebilirim?

     

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    7 yıl önce cevaplandı

      0

      verdiginiz bilgi icin tesekurler,benim bir sorum olacak,Tplnk bi modem var bende modemime daha once girenleri modemin kaydettigi soyleniyor eger dogru ise daha once kimlerin modemime girdiginin listesine ulasa bilirmiyim

      Tesekurler

      seyhan38 seyhan38 (1)
      7 yıl önce cevaplandı

      • Modem verileri günlük olarak kaydeder ve yeniden başlatıncaya kadar tutar.Yeniden başlatma veya elektrik kesilme durumlarında kayıtlı olan bilgileri silinir.Sizin bahsettiğiniz durum ancak şu şekilde olabilir.Modem bunları dışarıya aktararak kaydetmeli.Yoksa kendi içinde örneğin 15 gün öncesinin kayıtlarına dön diyerek veri bulamazsınız.Modem kayıtları hergün dışarıya (sizin belirlediğiniz) bir yere kaydederse ancak kayıtları oradan bulursunuz.Modemlerde bu ayarlar varsayılan olarak kapalı gelecektir.Bu yüzden eğer böyle birşey yapmadıysanız bu bilgilere ulaşamazsınız. ismailsarp 7 yıl önce

      0

      Hocam yine aynı modem olan TD-W9970 modemimde modemime normalde 4 cihaz bağlıyken 3 tanesi istemci listesinde gözüküyor. LG G5 model telefonumun Mac adresi istemci listesine düşmüyor. Sorun neden kaynaklı olabilir acaba? Ekran görüntüsünü aşağıda paylaştım yardımlarınızı bekliyorum.

      MAC ADRESİ GÖRÜNMEYEN CİHAZIM

      mturkmen78 mturkmen78 (1)
      5 yıl önce cevaplandı

      • Bu sorun sadece sende değil benim modemimde de oluyor. Sanırım modeminiz Turk Telekom veya farklı bir telekom tarafından size verilen bir model. Bu tarz modemlere kullanıcının erişimi kısıtlı ve müdahale edilmiyor. Modem güncellemelerini uzaktan Turk telekom veya farklı sağlayıcı tarafından yapılıyor. Modemin yazılımında bir sorun mevcut ve DHCP listesini tam olarak tutmuyor. Şahsen kendi evimde 10+ cihaz bağlı olduğunu bildiğim halde listede 2-3 cihaz görmüşlüğüm oluyor. Sorunu düzeltmeleri için, Modem üzerinde bulunan yazılımı yazan firmayı aradığımda sorunu anlattım ama malesef pek bir olumlu karşılamadılar ve açıkçası ilgilenmediler. Modemi dışardan almış olsaydın TP link sitesinde verilen firmwareyi yüklerdin ve sorun çözülürdü muhtemelen. Ama TR de malesef bu konuyla ilgilenen pek kişi yok sanırım. ismailsarp 5 yıl önce
      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol