Tplink 7210 access point hız düşüklüğü ve kopma sorunu nasıl çözülür

0

Arkadaşlar merhaba, kablolu interneti kablosuza  çıkarmak için tplink 7210 access point cihaz kullanmaktayım. Fakat şöyle bir sorunum var ; ana modemde hız gayet normal ve kesinti yaşanmıyorken access point 7210 da görüş mesafesi yakınken  sık sık kopmalar yaşanıyor ve hız aşırı düşük . Daha önce bir çok foruma başvurdum gerek müşteri hizmetleri ile gerek teknik servislerle bağlantı ya geçtim lâkin çözüm bulamadım. Nasıl çözülür bu sorun?

farukbilgi123 farukbilgi123 (1)
6 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Bahsettiğin Access Point herhalde yeni satın alınmış bir ürün. Ürünü satıcısına veya yetkili teknik servisine götürerek onlardan ürünün testini ve problemlerin çözümünü talep edersin. Ürün fabrikadan çıkış hatalıda olabilir, gerekiyorsa yenisiyle değiştirebilirler (Ürünün satın alınmasıyla alakalı bir tarih vermemişsin. Eğer satın alınma tarihi bir aydan daha kısa bir süre ise satıcıya iadede edebilirsin.). 

    Edit:

    İkinci mesajında problemli olduğunu düşündüğün cihazın oldukça eski olduğunu belirtmişsin ( iki senelik). Önceleri nasıldı, başından beri bu şekilde kullanmadın herhalde. Sonradan olduysa cihaza bir hard reset (fabrika ayarlarına geri alma) gerekebilir (Nasıl yapılacağı cihaz kitapçığından veya ürünün satıcısından yada yetkili servisten öğrenilebilir).

    Ama önce problemin gerçekten cihaz kaynaklımı yoksa PC ile alakalı bir problemmi olduğu net bir şekilde anlaşılmalı. Bunun anlaşılabilmesi içinde aşağıdaki sorunun cevabının bilinmesi gerekir:

    Mevcut internet ağında (yerel ağda) diğer cihaz ve PC'lerin (telefon, tablet ve başka bilgisayarların) acces point bağlantıları nasıl? Bu gözlendimi veya test edildimi? Bunlar yapıldıysa sonuçlar nasıl?

    Eğer diğer cihaz ve PC'lerde benzer problemler yaşanmıyorsa access pointin bir kabahati yok demektir. Ama diğer cihazlardada bahsettiğin problemler oluyorsa üsttede belirttiğim şekilde access point'e "fabrika ayarları" gerekebilir veya yapılmalıdır. Yada eğer bulunabilirse frimware güncellemeside aynı olumlu sonucu sağlayacaktır.

    Not: İki sene dolmadıysa yani garanti süresi geçmediyse yine yetkili teknik servise götürerek garanti kapsamında ücretsiz gerekli test ve kontrolleri yaptırabilirsin. Daha önceleri neden bunu yapmadınki? Sadece telefon veya farklı iletişim yollarıyla çözüm aramak ile yetinmemeliydin.

    temmuz temmuz (12505)
    6 yıl önce cevaplandı

      0

      2 yılı oldu

      farukbilgi123 farukbilgi123 (1)
      6 yıl önce cevaplandı

      • Ama sanki yeni bir problem gibi yazmışsın :) İki seneden beri nasıldı, hiç birşey belirtmemişsin. Neyse, mesajımı editliyorum, yeniden bakarsın. temmuz 6 yıl önce
      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol