Tplink TD-W9970 ttnet kablosuz modeme, Zyxel P-660w-t1 ttnet modemi bağlama

0

tplink TD-W9970 ttnet kablosuz modeme, zyxel p-660w-t1 ttnet modemi acess point olarak bağlamak istiyorum. Bağladıktan sonra hem mevcut modemi hem de aceess point olarak kullanacağım( Zyxel P-660w-t1) modemden internete girabilirmiyim.  Teşekkür ederim...

tokuslu tokuslu (1)
7 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Hayır giremezsin neden diye soracak olursan bende hem kablolu modem hem kablosuz modem var kablolu modemi ana modem yaptım kablosuz modemide kablo ile kablolu modeme taktım olmadı

    efsaneemrahylz efsaneemrahylz (247)
    7 yıl önce cevaplandı

      0

      Evet bunu yapma imkanınız var.Uzmanim.net üzerinde daha önce bu konu hakkında konu açıldı.Aşağıdaki konuları inceleyebilirsiniz.Mantık olarak yapılacaklar aynıdır.Ancak ben size yine bazı durumları açıklamak isterim.

      Kablosuz ADSL2+ Modemi Access Point olarak kullanmak, nasıl yapılır?

      AirTies Modemleri Access Point Olarak Nasıl Kullanırım? (Örnek AirTies 5442)

       

      Zyxel modemi TP Link'e bağlayacağınız için ayarlar Zyxel modeme yapılacak.TP link modem üzerinde bir ayar yapmamıza gerek kalmayacaktır.(IP adreslemesi sıkıntı olursa ancak ayar yapılması gerekebilir.)

      Yapılacakları adımlar halinde anlatmaya çalışacağım.

      1. İlk olarak Zyxel modemi ethernet kablosu ile bilgisayarınıza bağlayın (Sadece güç ve ethernet kablosu yeterli, adsl koblosu vs bişeye gerek yok).Ayrıca bilgisayarınızda varsa Wi-Fi kapatın ve tek bağlı olan şey Zyxel olsun.
      2. Tarayıcınıza 192.168.1.1 yazarak Modem arayüzüne ulaşın ve şifre ekranına " ttnet " yazın.Bu şifre ttneten alınan modemler için genelde varsayılandır.Şifre olmazsa " admin " veya " 1234 " deneyebilirsiniz.
      3. Modem arayüzüne ulaştıktan sonra Ağ-->Yerel Alan ağı seçeneklerine gelin.Burada sizin modeminizin Ip adresi yani 192.168.1.1 yer alacaktır.Bunu 192.168.1.2 olacak şekilde değiştirin.Kaydedin.Tekrar bu arayüzde DHCP seçeneği olacak.DHCP yi kapatmamız gerekiyor ancak onu şimdilik kapatmayacağız.Sadece ip adresini değiştirip kaydederek çıkın.Yeniden başlatma istenirse bekleyin.Başlatmanın ardından modeme ulaşmak için artık 192.168.1.1 yerine 192.168.1.2 adresini kullanacağız.
      4. Şimdi kablosuz ağ ayarlarını yapmaya geldi.Arayüz üzerinden Ağ->Kablosuz ağ diyerek kablosuz ağ isminizi ve şifrelerinizi belirleyin.Kablosuz ağ ismi TP Link isminden farklı olsun, örneğin Internet-2 gibi.Ayarları kaydedip çıkın.
      5. Şimdi DHCP ayarını kapatmaya geldi.Arayüz üzerinden Ağ->Yerel Alan Ağı menüsünü kullanarak DHCP servisini kapatın.Ayarları kaydedip çıkın.Modem bu aşamada yeniden başlatma isteyebilir.Bu son ayarımızdı bu ayardan sonra artık Zyxel otomatik ip atamayı bırakacak ve bilgisayarınızda tanımlanmamış ağ şeklinde görünecektir.

      Bu ayarlardan sonra Zyxel modem artık bir Acess Point gibi çalışacak.Zyxel modeminizi Tp Link modeme ethernet kablosu ile bağlayın.Artık Zyxel modeme kablosuz veya kablo ile bağlantı şeklinde internet bağlantısı sağlayabilirsiniz.

       

      ismailsarp ismailsarp (6010)
      7 yıl önce cevaplandı

        0

        Çok Teşekkür Ederim.

        tokuslu tokuslu (1)
        7 yıl önce cevaplandı

          üyelik gerektirir

          Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

          Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
          uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol