Trendyol mağaza / satıcı şikayet etme nasıl yapılır?

0

Trendyol'da bir satıcı / Mağazayı Trendyol'a şikayet etmek istiyorum. Mağazanın dolandırıcılık yaptığını düşünüyorum.  Ben de bu mağazadan ürün aldım.  Satıcıya doğrudan mesaj atamıyorum. Trendyol asistan ile satıcıya soru sordum ama cevap vermiyor. Trendyol'daki bu mağazayı Trendyol'a nasıl bildirebilirim, şikayet edebilirim?

acemiadam acemiadam (220)
9 ay önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Gördüğüm kadarı ile Trendyol mağazalarını Trendyol'a şikayet edebileceğin bir özellikleri yok. Trendyol Elit üyeleri canlı destek üzerinden müşteri hizmetleri desteği alabiliyorlar.

    Elit müşteri değilsen Trendyol Çağrı Merkezi: 0 212 331 0 200 üzerinden Müşteri hizmetlerine bağlanıp durumu bildirebilirsin.

    Trendyol'un bence büyük bir eksikliği bu. Bir mağaza dolandırıcılık yapıyor ya da kusurlu ürün satıyorsa tam anlamıyla ve hızlıca bu durumu Trendyol'a bildirmek mümkün değil.

    Mesela tohum gibi alındıktan bir kaç ay sonra doğru ürün olup olmadığı anlaşılabilecek ürünlerde hiç bir korumanız yok. 

     

    Doğrudan Trendyol'a değil de Tüketici Hakem Heyetleri ile Tüketici Mahkemeleri'ne başvuruda bulunulabilir. 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun'un 68. maddesinin 1. fıkrasında belirtilen alt ve üst limitler doğrultusunda uyuşmazlık halinde tüketici talepleri hakkında ilçe/il tüketici hakem heyetleri yetkilidir.

    alattin alattin (16999)
    9 ay önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol