Trial reset programları güvenilir mi?

0

Masaüstü bilgisayarımda Kaspersky İnternet security 2018 in 91 günlük deneme sürümünü kullanıyorum. Daha önce Trial reset kullanarak deneme sürümünü sıfırladım ve tekrar 91 günlük kullanmaya başladım. Gönül tabi kiorijina lkullanmak istiyor ama bir dünya para istiyorlar. Biz de mecburen Trial rest kullanıyoruz. Yine de içim rahat değil. Deneme sürümve trial reset denilen olay güvenlikzaafiyeti yaratırmı? Riskleri nelerdir?

neon neon (1)
6 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Öncelikle bu tarz trial reset adı altında yayınlanan programlar yasal değildir, işin bu boyutunu söylemeye hiç gerek yok diye düşünüyorum. Trial reset uygulamalarının cracklemekten hiçbir farkı yoktur. Senin bilgisayarına zararlı yazılım bulaştırmak isteyen kötü niyetli kişi, crackler ile bunu yapabileceği gibi trial reset yazılımlarıyla da kolaylıkla yapabilir.

    Yani bu sorunun cevabını kısaca şöyle vereyim: %100 güvenli veya güvensiz denemez. İndirdiğin, onu yayınlayan (yapan) kişiye bağlı bu tamamen. 

    "Tavsiye eder misin?" diye soracak olursan, bundan 5-10 yıl önce olsa en azından "kullanma" demezdim. Ama şimdi gönül rahatlığıyla "hiç gerek yok" derim. Çünkü antivirüs şirketlerinin özel olarak geliştirdiği ücretsiz tam koruma sağlayan antivirüs yazılımları var. Onları kullanmak hem yasal, hem de daha güvenlidir. Aşağıya gerekli linkleri bırakıyorum, göz atabilirsin.

    Ücretsiz antivirüs yazılımları

    Site içi "ücretsiz antivirüs" arama sonuçları

    omercik omercik (9418)
    6 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol