Trojan BitcoinMiner nedir? Trojan BitcoinMiner temizleme nasıl yapılır?

1

Trojan BitcoinMiner nedir? Trojan BitcoinMiner temizleme nasıl yapılır?

alattin alattin (16984)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    1

    Trojan BitcoinMiner nedir?

    Trojan BitcoinMiner, genel olarak kripto para üretimi yapan virüslere verilen genel addır.  Bazı virüsler bilgisayarınıza bulaştığında bilgisayarın CPU ve GPU birimlerini kullanarak Bitcoin,  Monero, Dash gibi kripto para üretiminde bulunurlar. Bitcoin ve benzeri kripto paralar madencilik denen bir işlem ile üretilirler. Madenciliğin temelinde de CPU ve GPU gücünden yararlanmak vardır.

    Bilgisayara Trojan BitcoinMiner bulaştığında CPU aşırı çalışır. Bilgisayarda çok ciddi yavaşlama hissedilir. Bilgisayar fanı sürekli çalışır ve bilgisayar ses yapar.  Çoğu zaman Trojan BitcoinMiner  bulaşan bilgisayar aşırı çalışmadan dolayı anlık hatalar verir.

    Bilgisayarınız aşırı yavaş çalışmaya başladıysa ve sürekli işlemciniz yüksek güçte çalışıyor, fan sesi durmuyorsa bilgisayarınızda Trojan BitcoinMiner olma ihtimali yüksektir.

    Trojan BitcoinMiner genelde sahte Flash Player olarak bilgisaya kurulur. Genelde şu gibi dosyalar üzerinden işlem yapar:

    • ATI.EXE
    • CPU.EXE
    • NVIDIA.EXE
    • IDMAN.VBS
    • Check.bat
    • Check.vbs
    • IDMGrHlp.vbs

    Bu dosyalar genelde App Data altındaki Roaming klasöründe ve ADOBE Flash Player klasöründe bulunur. Sizde de görev yöneticisinde çalışan Ati.exe, Cpu.exe, Nvidia.exe gibi dosyalar varsa mutlaka bilgisayarı virüs taramasından geçirmelisiniz.

    Trojan BitcoinMiner temel olarak kripto para üretmek için tasarlanmıştır. Ama Trojan özelliği sebebi ile bilgisayardaki parolaların da çalınmasına sebep olabilir. Bu sebepten mutlaka kullandığınız parolalar varsa bunları Trojan BitcoinMiner temizleme işleminden sonra değiştirin. 

     Trojan BitcoinMiner temizleme nasıl yapılır?

    Trojan BitcoinMiner virüsü temizleme işlemi farklı programlar tarafından yapılabilir.  Trojan BitcoinMiner temizleme için kullanabileceğiniz programları aşağıda bulabilirsiniz. Bu programlar ile bilgisayarı tarattığınızda virüs bilgisayarınızdan temizlenecektir.

    Trojan BitcoinMiner işlemine başlamadan önce mutlaka açık olan tüm programları kapatın. Yüklediğiniz antivirüs programının daha sorunsuz çalışması için gerekirse bilgisayarı güvenli modda açın. Trojan BitcoinMiner temizleme işlemi bilgisayarın hızına ve disk doluluk oranına göre bir kaç saat sürebilir.

    alattin alattin (16984)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol