Trojan.multi.proxy.changer.gen virüsü nedir, nasıl temizlenir?

0

Trojan.multi.proxy.changer.gen virüsü nedir?

Trojan.multi.proxy.changer.gen tehlikeli bir virüs mü?

Trojan.multi.proxy.changer.gen nasıl temizlenir?

hakan hakan (15424)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Trojan.multi.proxy.changer.gen virüsü nedir?

    Bu virüs Kaspersky antivirüs tarafından Trojan.multi.proxy.changer.gen olarak tespit edilir. Farklı antivirüs programları Proxy Changer virüsü olarak da tespit eder. Virüs bir truva atıdır. Proxy changer truva atı  olarak da bilinir. 

    Trojan.multi.proxy.changer.gen virüsü, bulaştığı sisteme bir proxy (vekil) sunucu kurar.  Bilgisayarınıa kurulan bu vekil sunucu uzaktan komut alarak çeşitli işlemler için kullanılır.

    Bilgisayarınıza Trojan.multi.proxy.changer.gen virüsü bulaştıysa, bilgisayarınıza uzaktan yazılım yüklenebilir, bilgisayarınız şüpheli sitelere bilginiz olmadan giriş yapabilir. Tarayıcınız otomatik olarak bazı sitelere yönlendirilebilir.

    Genelde Trojan.multi.proxy.changer.gen virüsü saldırganlar tarafından reklam içeren yazılımların yüklenmesi için kullanılır.
    Örneğin bilgiayarınıza siz farkında olmadan reklam amaçlı programlar yüklenir veya size reklam pencereleri açılır.

    Trojan.multi.proxy.changer.gen bilgisayardaki pek çok ayarı değiştirebilir. Örneğin DNS sunucu bilgilerinizi değiştirebilir. 
    DNS değişirse ne olur? Örneğin siz Facebook, Gmail, Youtube'a girdiğinizi düşünürken saldırganlar sizi başka sitelere yönlendirebilirler.
    Bu sayede parola gibi kritik bilgileriniz çalınabilir.

    Trojan.multi.proxy.changer.gen bulaşan bilgisayar tuhaf davranmaya başlar. Siz tıklamadan açılan programlar, yüklemediğiniz programların ortaya çıkması kendiliğinden açılan pencereler bu virüsün başlıca belirtileridir.

    Kısaca Trojan multi proxy changer gen bulaşan bilgisayarda, saldırganlar uzaktan her şeyi yapabilir, dosya, bilgi çalabilir veri silebilir.

    Trojan.multi.proxy.changer.gen tehlikeli bir virüs mü?

    Trojan.multi.proxy.changer.gen çok tehlikeli bir virüstür.  Yukarıda yazıldığı gibi bilgisayarınız herhangi bir zararlı siteye yönlendirilebilir.
    Veya Facebook gibi görünen bir siteye yönlendirilip Facebook bilgileriniz çalışabilir.
    Trojan.multi.proxy.changer.gen  virüsü ile uzaktan program yüklemek mümkün olduğu için bilgisayarınıza keylogger gibi bir program yükleyerek bilgisayarınızdaki tüm yazışmalar, parolalar çalışabilir.
    Eğer bilgisayarınıza Trojan.multi.proxy.changer.gen virüsü bulaştıysa mutlaka mevcut kullandığınız şifreleri değiştirin.

    Trojan.multi.proxy.changer.gen nasıl temizlenir?

    Trojan.multi.proxy.changer.gen virüsü pek çok antivirüs tarafından tespit edilebilir ve temizlenebilir. Trojan.multi.proxy.changer.gen virüsümü temizlemek için aşağıdaki programlar ile bilgisayarınızı taratabilirsiniz.

    Dr.Web CureIt! nedir? Dr.Web CureIt! nasıl kullanılır?

    Zemana AntiMalware nedir, nasıl kullanılır?

    Malwarebytes nedir? Malwarebytes nasıl kullanılır?

    Bu programlardan bir veya ikisi ile bilgisayarınızı taratırsanız Trojan.multi.proxy.changer.gen virüsü temizlenecektir.

    hakan hakan (15424)
    7 yıl önce cevaplandı

    • 1 sene içerisinde 5-6K Mutlaka olur :) notify 7 yıl önce
    • Kullanıcıların bilgisayarında rastladıkça böyle şeyleri paylaşıyorum, sağolsun çalışanlar virüs bulaştırma konusunda çok becerikli hakan 7 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol