Trojan Win32 CoinMiner nedir, nasıl temizlenir?

    Toplam 1 Cevap


    0

    Trojan Win32 CoinMiner Nedir?

    Trojan Win32 CoinMiner, bilgisaya bulaştığında işlemci ve grafik kartı işlemcisini kullanarak kripto para üreten bir tür trojan / virüstür.  Trojan Win32 CoinMiner bilgisayara bulaştığında CPU olağandan çok daha fazla çalışmaya başlar.  Trojan Win32 CoinMiner çalıştığı sırada işlemci %100'e yakın kullanılmaya başlar.

    Bilindiği üzere kripto paralar (bitcoin,  monero) gibi işlemci gücü ile üretilebiliyor. Bu durumdan faydalanmak isteyen saldırganlar virüs yolu ie bilgisayarlara miner adı verilen yazılımlar yüklüyor ve çalıştırıyorlar. Bu sayede sizin bilgisayarınızın gücü kullanılarak kripto para üretimi yapıyorlar.

    Trojan Win32 CoinMiner virüsü aynı zamanda trojan olduğu için saldırganların bilgisayarınıza uzaktan erişmesine, parolalarınızı çalmasına olanak verir. Bu sebepten Trojan Win32 CoinMiner  oldukça tehlikelidir.

    Trojan Win32 CoinMiner nasıl temizlenir?

    Trojan Win32 CoinMiner bilgisayarınıza bulaştıysa, Trojan Win32 CoinMiner virüsünü el ile temizlemeyi denemek yerine güncel, modern bir antivirüs programı ile bilgisayarınızı taramanızı öneririm.

    Pek çok güncel antivirüs CoinMiner virüsünü Trojan:Win32/CoinMiner adı ile tespit edebilir ve temizleyebilir.

    Trojan Win32 CoinMiner virüsünü temizlemek için şu programlar ile bilgisayarınızı taratabilirsiniz:

    Yukarıdaki programların ücretsiz sürümleri virüsü temizlemenizde size yardımcı olacaktır. Temizleme işlemi bittikten sonra yüklediğiniz programı kaldırabilirsiniz.

    hakan hakan (15424)
    6 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol