Trojan:Win32/Bluteal.B!rfn virüsü nedir, nasıl temizlenir?

0

Windows Defender durduk yere Windows'a ait olan bazı dosyalarda örneğin C:\Windows\assembly\NativeImages_v4.0.30319_64\...\Microsoft.CertificateServices.PKIClient.Cmdlets.ni.dll gibi dosyalara Trojan:Win32/Bluteal.B!rfn  virüsü uyarısı vermeye başladı. 

Trojan Win32 Bluteal B!rfn trojan virüsü nedir, nasıl temizlenir?

hakan hakan (15424)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Eğer bu çözümün paylaşıldığı zamanlarda Windows defender sizi Trojan:Win32/Bluteal.B!rfn  trojanına dair uyarıyorsa, bu yanlış hatalı bir uyarıdır. Dikkate almayın.

    Windows Defender bazı sistem dosyalarında Trojan:Win32/Bluteal.B!rfn  virüsünü buluyor. Fakat aslında bu dosyalarda virüs yok. Bu yanlış bir virüs tespiti uyarısı. Microsoft bu durumu doğruladı ve bir güncelleme yayınladı. Windows Update üzerinden Windows Defender'i güncellerseniz sorun kendiliğinden çözülüyor.

    Çözümün paylaşıldığı tarihten başka bir zaman diliminde bu  uyarıyı alıyorsanı virüs ile ilgili detaylı bilgiyi aşağıda bulabilirsiniz.

    Trojan:Win32/Bluteal.B!rfn virüsü nedir?

    Trojan:Win32/Bluteal.B!rfn virüsü bir tür trojandır. Trojanlar bilgisayarınıza uzaktan erişimi mümkün kılan zararlı yazılımlardır. Yani bilgisayarınıza gerçekten Trojan:Win32/Bluteal.B!rfn  virüsü bulaştıysa kötü niyetli bir kişi uzaktan bilgiayarınıza bağlanabilir ve bilgilerinizi çalabilir. Bu bilgiler genelde şifre, kredi kartı gibi bilgiler olacaktır. Örneğin Facebook, Twitter gibi sosyal ağ şifreleriniz bu virüs ile çalınabilir. 

    Yine bilgisayara kayıtlı diğer şifreler Trojan:Win32/Bluteal.B!rfn  virüsü ile çalışnabilir.

    Trojan:Win32/Bluteal.B!rfn virüsü nasıl temizlenir?

    Trojan:Win32/Bluteal.B!rfn  virüsü güncel veritabanına sahip antivirüs / antimalware yazılımlar ile temizlenebilir. Örneğin şu programlar ile Trojan:Win32/Bluteal.B!rfn  virüsünü temizleyebilirsiniz:

    Yukarıdaki programlardan bir veya bir kaçı ile bilgisayarını taramak sizi Trojan Win32/Bluteal B!rfn trojanından kurtaracaktır.

     

    hakan hakan (15424)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol