Trojan:Win32/Occamy.C virüsü nedir, nasıl temizlenir?

0

Trojan:Win32/Occamy.C virüsü nedir? Trojan:Win32/Occamy.C nasıl temizlenir? Windows Defender Trojan:Win32/Occamy.C adında bir truva atı tespit ediyor. Trojan:Win32/Occamy.C virüsünü nasıl temizlerim?

hakan hakan (15424)
4 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    1

    Trojan:Win32/Occamy.C nedir?

    Trojan:Win32/Occamy.C bilgisayarda uzaktan zararlı kodların çalıştırılmasına imkan sağlayan bir truva atıdır. Bilr bilgisayara Trojan:Win32/Occamy.C virüsü bulaştıysa bu virüs sayesinde o bilgisayarda uzaktan bir kod çalıştırılabilir. Bu şu anlama gelir: çalıştırılan kod ile bilgisayar uzaktan kontrol edilebilir ya da bilgisayardaki parola gibi bilgiler çalınabilir.

    Windows işletim sisteminde yerleşik olan Windows Defender uygulaması Trojan:Win32/Occamy.C virüsünü tespit edip temizleyebilir.  Trojan:Win32/Occamy.C virüsü özellikle banka, kredi kartı bilgileri gibi kritik bilgileri çalmak için kullanılır. Bazen de kurbanlara ait sosyal medya hesapları(instagram, facebook, twitter, youtube) gibi bilgilerini çalmak için kullanılır.

    Trojan:Win32/Occamy.C oldukça tehlikeli bir virüstür.  Truva atı, trojan sınıfı virüsler bilgi çalmak için kullanılır. Trojan:Win32/Occamy.C da böyle bir virüstür.

    Trojan:Win32/Occamy.C nasıl temizlenir?

    Occamy.C virüsü Windows Defender tarafından tespit edilir. Fakat bazen Windows Defender hatalı uyarı verebiliyor. Yani aslında virüs olmayan dosyaya da Occamy.C virüsü diyebiliyor. Böyle bir durumda bilgisayarı farklı bir antivirüs programı ile taratmakta fayda var. Mesela Emsisoft anti-malware ya da Malwarebytes ile taramak Occamy.C virüsünü temizleyecektir.

    Bilgisayarda gerçekten Occamy.C virüsü varmı anlamak için mutlaka bilgisayarı Windows Defender haricinde bir antivirüs ile taratın. Ücretsiz antivirüs programlarından AVG ya da Avast iş görecektir.

    Eset, Avast, Bitdefender, Malwarebytes, Emsisoft gibi antivirüs programları Occamy.C virüsünü Trojan.Generic adı ile tespit edip temizleyebilirler.  Fakat bu programlar bilgisayarda Occamy.C virüsünü bulamıyor, Windows Defender buluyorsa bu False Possitive yani hatalı teşhis demektir. Dosyada virüs yok anlamına gelir.

     

    hakan hakan (15424)
    4 yıl önce cevaplandı

    • Ne Avastmış be.😎. Ben avast dan kaçıyom sen avast diyon 😁 avast ı silsen de kurtulamıyon yapışıp kalıyor regette ve regeditten silmediğin sürece bilgisayarın ağır çalışıyor. Bu kanıtlanmış her kime bağlandıysam avast var ve bilgisayarı yavaş çalışıyor ama regetten kalıntılarını silince hızlanıyor bilgisayar. Tamam iyi ama çok ağır bir yazılım Norton gibi. darkcrak 3 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol