Trojan:Win32/Vigorf.A virüsü tehlikeli mi?

0

Windows Güvenliği PC de Trojan:Win32/Vigorf.A virüsü bulduğunu söyledi. Baktığımda Durum: Karantinaya Alındı yazıyor. Kategori: Truva atı diyor. Trojan:Win32/Vigorf.A virüsü nedir? Trojan:Win32/Vigorf.A tehlikeli bir virüs mü? Trojan:Win32/Vigorf.A nasıl temizlenir?

Anonim Anonim (156)
3 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Trojan:Win32/Vigorf.A tehlikeli bir truva atıdır. Bu virüs bulaştığında bilgisayarınız uzaktan kontrol edilebilir olur. Aynı zamanda bu virüs bulaştığında, virüsü oluşturan kişi bilgisayarınızda komut çalıştırabilir.

    Mesela uzaktan bilgisayarınızdaki tüm şifreleri çalabilir ya da dosyalarınızı şifreleyebilir. 

    Trojan:Win32/Vigorf.A virüsü bilgisayarınızda bir arkakapı oluşturur. Bu sayede saldırganlar dilediklerinizde sanki PC'nin başındaymış gibi bilgisayarınızı kontrol edebilirler.  Facebook, Gmail gibi hesaplarınızın şifresini çalabilirler.

    Trojan:Win32/Vigorf.A özellikle uzaktan bilgisayarınıza yazılım yüklemek için kullanılır. Mesela fidye yazılımı. Saldırgan Trojan:Win32/Vigorf.A virüsünü kullanarak uzaktan bilgisayarınıza fidye yazılımı yükler ve tüm dosyalarınızı şifreler. Daha sonra şifre çözmek için sizden fidye talep eder.

    Vigorf virüsü Vigorf.A ve Vigorf.B olmak üzere iki farklı versiyona sahiptir. 

    Trojan:Win32/Vigorf.A virüsü yine klavyeden basılan her tuşu kaydedebilir, yazdıklarınızı kayıt altına alarak çalabilir. 

    Windows Defender uygulaması Trojan:Win32/Vigorf.A virüsünü bulup temizleyebilir.  Eğer Windows Defender Trojan:Win32/Vigorf.A virüsünü tepit ettiyse ve karantinaya aldıysa virüs çalışamadan etkisiz hale getirilmiş demektir. Bu durumda panik yapmanıza gerek yok.

    Fakat Windows Defender Trojan:Win32/Vigorf.A virüsünü tespit ediyor ama temizleyemiyorsa o zaman bilgisayarınızı Malwarebytes gibi bir program ile taratmanızda fayda var.  Malwarebytes Trojan:Win32/Vigorf.A virüsünü temizleyecektir.

    Malwarebytes nedir? Malwarebytes nasıl kullanılır?

    murat murat (12492)
    3 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol