Trojan:Win32/Wacatac.B!ml virüsü nedir?

0

Windows Defender Trojan:Win32/Wacatac.B!ml virüsünü tespit etti. Trojan:Win32/Wacatac.B!ml virüsü nedir?  Trojan:Win32/Wacatac.B!ml   virüsü nasıl temizlenir?

Anonim Anonim (156)
3 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Trojan:Win32/Wacatac.B!ml Nedir?

    Trojan:Win32/Wacatac.B!ml bir truva atıdır.  Trojan:Win32/Wacatac.B!ml virüsü farklı antivirüs programları tarafından farklı adlar ile tespit edilir. Mesela Emsisoft bu virüsü Gen:Variant.Ursu.702761 (B) adı ile Avast antivirüs Win32:Malware-gen, McAfee Artemis!CC449ED1C0C3 virüsü olarak tespit eder.

    Windows Defender, Webroot, Symantec, Bitdefender yine bu virüsü tespit edebilir ve temizleyebilir.

    Trojan virüsler ya da diğer adı ile truva adları bilgisayarın kontrolünün saldırganlara geçmesini sağlayan zararlı kod veya yazılımlardır.

    Trojan:Win32/Wacatac.B!ml gibi Trojanlar genel olarak kredi kartı, parola gibi bilgileri çalmak, bilgisayara zombi yazılımlar yüklemek, gizlice kripto para üretimi yapmak veya bilgisayara zarar vermek için kurbanın bilgiayarına yüklenir.

    Trojanlar genelde crack, hile, oyun yaması gibi farklı görünümlerdeki yazılımların içine gömülür. 

    Trojan, truva adı, trojan virüsü gibi farklı adlar ile anılır.

    Truva atı adı aslında bu virüsün çalışmasını çok iyi özetler.  Trojan normal yazılım görünümlü bir programın içine gizlenir. Kullanıcı bu yazılımı yükler. Çoğu zaman bu yazılım bir crack, hile ya da oyun yaması görünümündedir.  Crack, hile çalışabilir. Bu onun temiz olduğu anlamına gelmez.  Truva atı bilgisayara arka planda yerleşir ve bilgi çalmaya ya da amacı her ne ise onu gerçekleştirmeye başlar.

    Trojan aslında virüs gibi davranmaz. Trojanlar ile normal bilgisayar virüsleri arasındaki en büyük fark şudur: bilgisayar virüsleri kendilerini kopyalamak ve yaymak amacını taşır. Yani bilgiayara usb bellek takarsınız, bir dosya açarsınız işte o anda virüs usb belleğe ve dosyaya kendini bulaştırır.

    Virüsün amacı yayılmaktır. Trojanda böyle bir amaç yoktur. Bulaştığu bilgisayarda gizli kalmaya ve trojan yaratıcısına hizmet için beklemeye başlar.

    Çoğu zaman trojanlar email üzerinden de size ulaşabilir. Saldırganlar email ile trojan göndermeyi severler. Bu trojanın bulaştırılması için etkili bir yöntemdir.
    Maile eklenti yolu ile eklenen trojan çoğu zaman belge görünümündedir.

    Trojanlar da kendi içinde kategorilere ayrılır;
    Backdoor trojan (arka kapı truva atı)  bilgisayarda gizli bir kapı açarak saldırganın bilgisayara uzaktan sızmasına olanak sağlar.

    DDOS trojan: DDOS trojanlar hedef bilgisayarlara saldırı için kullanılır. Trojan bilgisayarınıza yerleştirilir ve uzak bir sistemden emir bekler. Bu emir geldiğinde bir devlet sitesine veya bir sosyal medya sitesine, saldırganın hedef olarak belirlediği siteye servis dışı bırakma saldırısı düzenlenir.  Trojan bulaşan bilgisayarın sahibi durumdan haberdar değildir.

    Downloader Trojan:  Bu tür trojanlar bilgisayarınıza gizlice yazılım yüklenmeine olanak sağlar. Çoğu zaman bu yazılımlar fidye yazılımları ya da kripto para üretme yazılımladırır.

    Yukarıdakiler ve benzeri pek çok trojan türü vardır.  

    Trojan:Win32/Wacatac.B!ml  Ursu veya Artemis trojan grubuna aittir.  Genel olarak Trojan:Win32/Wacatac.B!ml kullanıcı bilgisi dışında  çeşitli aktiviteler gerçekleştirir.  Ekran görüntüsü alma,  klavyeden basılan tuşları kayıt altına alma, sistem bilgilerini toplama, dosya indirme yazılım kurma, DDOS saldırıları için bilgisayarı zombi bilgisayara çevirme gibi görevleri yerine getirebilir.

    Trojan:Win32/Wacatac.B!ml oldukça tehlikeli bir truva atıdır.
     

    alattin alattin (16984)
    3 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol