"trustedinstaller.exe" ve "svchost.exe" yüksek CPU ve RAM tüketimi sorunu

0

Öncelikle merhaba,

Benım sıkıntım bılgısayarımın asırı derecede kasması wın 7 ultımate 64 bıt yuklu ıntel core duo cpu e8500 3.16ghz, 6gb ram(3 tane 2 gb seklınde), ekran kartı ATI radeon hd 4800 1gb, harddısk 290 gb.Sorunum bılgısayarımın masaustu acık hıcbırsey yapmadan dahi cpu nun %100, ram'in ise yuzde 30 kullanılması(2-3 gb belkı bıraz az) ve bu yuzden bılgısayarda oyun oynayamam.oyun acınca ekran kartı duruyor ve kurtarıldı hatası verıyor bazen kurtarılmıyıp ekran yesıl kırmızı vb renkler alıp sonra kararması ve bıda acılmaması ınternetten baktıgımda bu sorunun ısınmadan oldugu soylenıyor(cpu'nun fazla kullanılması sonucu ekran kartının ısınması ve yanmamak ıcın kapanması)bana bu konuda yardımcı olun tum sıtelerde gezsemde bı turlu yapamadık bılgısayarı(2-3 kere bıos formatı attık) ve en son çare size geldım lutfen en kısa surede donus yapın.

guven1 guven1 (1)
8 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Öncelikli olarak cihazın fiziksel olarak genel bakım ve temiziliğini yapman gerekiyor. İşlemci termal macun değişimi ve genel fan temizliğini yaptıktan sonra yazılımsal temizliğe geçebilirsin. Yazılımsal olarak ilk önce sisteme temiz bir Windows 10 x64 yükle. Aşağıdaki bağlantıdan Windows 10'u nasıl yükleyebileceğini öğrenebilirsin.

    Windows 10 USB üzerinden Nasıl kurulur?, Bootable Windows 10 Usb si Nasıl Yapılır? (Mediacreation Tool ile)

    Windows 10 kurulduktan sonra bütün sürücülerini anakart üreticisinin web sitesini ziyaret ederek indir ve kur. Daha sonra ekran kartı sürücünü AMD Driver sitesinden indir ve kur.

    Tüm bu adımların ardından eğer cihazında donanımsal bir sorun yok ise kasma, donma gibi çeşitli sorunlar çözülecektir. 

    brsozl brsozl (1961)
    8 yıl önce cevaplandı

    • 1.yorum attıgın için çok teşekkürler 2.pc'de suan 1 svchost(netsvcs) baya bir ram yıyor bunun ıcın ne yapmalıyım 1 mılyon kb ın uzerıne cıktıgı dahı oluyor sag tıklayıp sonlandır dıyorum 4 gb ram kullanırken 1 gb dusuyor bunun nasıl engellerım sureklı olarak gorev yonetıcısınden kapatmak ıstemıyorum 3. olarakda wın 10 kurmam gereklımı ?(pc eskıden de vardı ama bu sorunlar yoktu) 4.svchost u kaldırma vb seyler var mı yada kaldırsak pc ye ne olur? 5.cevaparsan sevınırım guven1 8 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol