Ttnet dsl ışığı sabitlenmiyor ve internet ışığı hiç yanmıyor

0

Modemde dsl ışığı gidip geliyor. İnternet ışığı ise hiç yok. Şuan modemde sadece wlan, lan4 ve power ışıkları yanıyor. Ttnet i aradık arıza kaydı çıkardılar ama bir geri dönüş olmadı. Tekrar aradığımızda da sorun çözülmedi. Dsl için kullandığımız kabloda görünürde bir sorun yok. Modeme reset attım yine değişiklik olmadı ve bu durum 4 gündür devam ediyor. Ne yapmalıyım?

klovsk klovsk (25)
5 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    1

    DSL ışığının gidip gelmesi internet bağlantında problem olduğunu gösterir. Bilgisayarında veya modeminde bir sorun yok. Modemi istediğin kadar resetle hiçbir faydası olmayacaktır.

    Burada senin muhatabın TTNET olmalı. Mecbur eve ekip gelecek ve size bir sonuç söyleyecek.

    Eğer sürekli sizi oyalıyorlarsa https://sikayet.btk.gov.tr/ sitesinden BTK'ya online şikayet edebilirsin. Bunların en korktukları şey BTK'dır.

    omercik omercik (9418)
    5 yıl önce cevaplandı

    • Zaten arıza kaydını çıkarıp bir süre beklettikten sonra döndüler. Ekip istediğimizde ev içine müdahale edemiyoruz dedi. Nasıl edemezsiniz? Falan derken kapattım telefonu yarın bir ekip göndereceklerini söylediler eğer gelmezse şikayet edeceğim işte. Yardımların için tekrar sağol klovsk 5 yıl önce
    • Ev için müdahele etmek ayrı bir konu. Problemin ne olduğunu ekip gelip sana detaylı bir şekilde söylemek zorunda. Öyle saçmalık olmaz. Ekip gelmeden direkt olarak telefonda "eve müdahele edemiyoruz" demek nedir? Eve müdahele etmek gerektiği bile belli değil daha. @klovsk omercik 5 yıl önce

    1

    Modemin bağlı olduğu telefon hattını kontrol et (Görünürdeki durumla tatmin olma, kablonun ucunu modemden çıkararak bir telefona takarak kontrol et, çevir sesi geliyormu ona bak). Ayrıca eğer mekanda aynı hatta bağlı sabit telefon varsa onu çıkar ve devre dışı bırak, tekrar kontrol et.

    Modemin bağlı olduğu telefon hattını gerekirse bina girişine kadar kontrol et (yada bir elektrikçi çağırarak kontrollerini yaptır).

    Tüm bunlara rağmen sonuç değişmez, çözüm olmazsa problem internet servis sağlayıcısı ile alakalıdır (belki sağlıksız / yetersiz alt yapı probleml) veya modem kaynaklıdır (Modeme hard reset attıysan ayarları yeniden yapmalı, kullanıcı ismini ve şifreni yeniden girmeliydin). Bunun belirlenmesi ve çözüm sağlanması internet servis sağlayıcısının vazifelerindir, onların mesuliyetlerindendir.

    Son olarak; eğer abonelik yeni ise henüz DSL sinyali verilmemişte olabilir. Yada sinyali belki hatalı olarak farklı bir portttan vermişlerdir, o sebeplede olabilir. Bunun ve benzer problemlerin belirlenmesini ve çözümünü internet servis sağlayıcısı gerçekleştirecektir. Bunlar için internet servis sağlayıcısını zorlamaktan ve sıkıştırmaktan başka yol olmaz.

    temmuz temmuz (12505)
    5 yıl önce cevaplandı

    • Abonelik yeni değil hatta sözleşmemiz bitmek üzere. Kullanıcı adı ve şifre ayarlarını zaten arayüz üzerinden yaptım. Ayrıca sabit hat kullanmıyorum internet kablosu direkt olarak prize takılı. Splitter falan da kullanmıyorum. Durum hala aynı, servis sağlayıcımla görüştüm sonucu bekliyorum. klovsk 5 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol