Tüm dosyalarımın uzantısı .booa oldu. .booa virüsünün çözümü var mı?

0

Merhabalar, Laptobuma 2 gün önce maalesef ki fidye virüsü bulaştı. Tüm dosyalarımın uzantısı ".booa" oldu. Malwarebytes ile virüsleri temizledim. Emısoft ile dosyalarımın şifrelerini çözmeye çalıştım ancak sanırım ".booa" uzantısı yeni bir tür olduğu için çözemedi. Sistem geri yüklmeye yapmaya çalıştım. Birkaç tane geri yükleme noktası var ancak işlem sonunda başarıyla sonuçlanmıyor. Sistem geri yükleme başarılı olursa şifrelenmiş dosyalarım eski hali ile geri gelir mi? Virüsü temizledikten sonra şifreli dosyalarımı harici disk e atsam, harici diskteki dosyalarım da şifrelenir mi? Yüksek lisans tezim ile ilgili ve daha bir çok önemli dosyam şifrelendi. Yardımcı olabilir misiniz?

Anonim Anonim (156)
3 yıl önce sordu

Toplam 2 Cevap


0

.booa uzantısı Stop DJVU fidye yazılımına ait bir uzantı. Şuan için çözümü yok. ".booa" (v0271) sürümü ile şuanki en son varyant.  Maalesef Stop DJVU için genel bir çözüm yolu bugüne kadar bulunamadı.

Stop DJVU için genel bir yapılması gerekenleri yazmıştım: Bilgisayara Stop (DJVU) fidye virüsü bulaştığında yapılması gerekenler 

Buradaki adımları dikkatlice dene. Belki yüksek lisans tezini geri alabilirsin. Ayrıca  test dosyan tek bir Word belgesi mi? Bunu da belirtirsen bir ihtimal kurtulma ihtimali var. 

alattin alattin (16984)
3 yıl önce cevaplandı

  • çözümü bulundumu acaba semben 2 yıl önce
  • @semben maalesef hiç güzel haber gelmedi. alattin 2 yıl önce

0

hocam çözüm hala bulunmadı mı 2 senedir bekliyoruz dosyalar yedekte duruyor çocuğun resimleri full şifelemiş

semben semben (1)
2 yıl önce cevaplandı

  • Az önce kontrol ettim. Maalesef bir çözüm yolu bulunamamış. hakan 2 yıl önce
üyelik gerektirir

Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol