Türk Telekom 24 Ay Taahhüt ceza almadan nasıl iptal edilir ?

0

Türk telekomun tivibu + internet kampanyasına 24 ay taahhüt yaparak üye oldum şimdi ise kapatmak istiyorum şu an 10.aydayım internete gümrük bakanlığının çıkardığı yasa ile 12 ay üstü taahhütün yasak olduğu yazıyor 12 ayı geçtikten sonra abonelik iptali sonrası ceza bedeninin alınamayacağı yazıyor burdaki ceza bedeli lafının uygulanan indirimlerin cihaz bedeli tarzında istenen ücretlerin kısaltmasımı yoksa iptal ettiğim zaman bunları yinede ödeme sorunda mı kalıcam

teşekkürler

aras598gs aras598gs (1)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    1

    Ödeyeceğiniz ceza, aldığınız indirim tutarının toplamı + bağlantı ücreti (varsa) + modem ücreti(varsa)  olacaktır.

    İndirim tutarı

    Siz 10 ay kullanmışsınız. Diyelim ki sizin paketin ücreti normalde 100TL ama 24 ay taahhüt ile aylık size 70TL'ye geliyor. 

    Bağlantı ücreti

    Siz anlaşmayı sonlandırdığınızda o zaman 30*10=300 TL ödersiniz. Yani indirimden yararlandığınız kadarki tutarı ödersiniz

    Yine eğer bağlantı ücreti ödüyorsanız bu 24 aya bölünmüş ise o zaman bu tutarı da ödemeniz gerekiyor. Örneğin aylık 1TL ödüyorsanız o zaman geriye kalan 14 ay için toplam 14TL ödemeniz gerekiyor.

    Modem ücreti

    Eğer Taahhütlü internet kampanyası ile ADSL modem aldıysanız ve bu modem size ücretsiz verildiyse bunu da ödemeniz gerekecek. Örneğin adsl modemin fiyatı 180TL ise o zaman bunu da ödeyeceksiniz. 

    murat murat (12492)
    7 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol