Turk Telekom'dan Türknet 'e geçmek istiyorum

0

Ben bir TTnet kullancısıyım bu ay taahtüh'ü bitecek Türknet'e geçeceğim fakat iki tane sorum var Türknet kullananlar veya konuyu bilenler cevap yazabilir 
1.Taahhüt'süz olması tam olarak ne demek ?
2.Tahmini hız yani altyapı sorgulamada çıkan hızın altında veya üstünde alma gibi bir olasılık var mı ?
 

ahmet5847 ahmet5847 (92)
5 yıl önce sordu

    Toplam 4 Cevap


    0

    TurkNet internetiyle alakalı sorduğun sorulara kısaca cevap vereyim:

    1-) Taahhütsüz internet nedir?

    Tahhütname, bir şeyi üstlendiğini yani yapmayı kabul ettiğini gösteren resmi bir belgedir. Taahhütlü internetlerde genellikle 2 yıllık imza atarsın. Bu şu demek: 2 yıl boyunca o interneti iptal ettiremezsin, ettirmek istersen şirketin sana sunduğu şartları yerine getirmek zorundasın. 

    İşte TurkNet sana herhangi bir sınırlama, şart getirmiyor. Yani TurkNet sana "şu süre boyunca benim müşterim olmak zorundasın" demiyor. Onun yerine "istediğin zaman benim müşterim olmaktan vazgeçebilirsin, vazgeçmek için de hiçbir ücret ödemeyeceksin" diyor. Taahhütsüz internetin tanımı senin anlayacağın dilde budur.

    2-) Hız sorgulamadaki değerden fazlasını alabilir miyim?

    Fazlasını alamazsın ama eksiğini alabilirsin. Yani örneğin orada 35 mbps yazıyor diye tam 35 mbps alamazsın. Altyapı, modem ve iç tesisat faktörlerine bağlı olmakla birlikte bazen 30, bazen 20, hatta 2 bile alabilirsin.

    Son olarak TurkNet'i tavsiye ediyor muyum diye soracak olursan, açıkçası ilk bakışta mantıklı gelmiyor değil. Ama benim tavsiyem, bulunduğun mahallede hangi şirketin altyapısı varsa interneti ondan alman yönünde olur.

    omercik omercik (9418)
    5 yıl önce cevaplandı

      0

      Taahhütsüz demek sözleşmende 12, 24 ay gibi bir kullanım süresi zorunluluğu yok. Yani dilediğin an Turk.net'i bırakıp başka internet servis sağlayıcıya geçebilirsin.

      Normalde Turk Telekom gibi şirketler Taahhütlü kampanyalar yaparlar, örneğin 24Mbps internetin normal fiyatı 90TL'dir sen bunu  12 Taahhütsü aylık 70TL'ye alırsın. 6. ayda ben Türk Telekom'dan memnun değilim Superonline geçeyim dersen o zaman indirimden yararladığın tutar kadar para ödersin. Taahhütsüz iyi bir şey anlayacağın.

      İkinci soruna gelirsek,  tahmini hızın altında hizmet alma olasılığın var ama üzerinde alma olasılığın yok. Örneğin 24 Mbps tahmini hız dedi, bu en yüksek seviyedir. Hat kapasitesi budur üzeri olmaz. Ama altında yani hızın düşük olabilir. Kullanım yoğunluğu, teknik aksaklıklar hızın düşmesine sebep olabilir.

      hakan hakan (15394)
      5 yıl önce cevaplandı

        0

        İnternette biraz araştırdım Turknet hakkında kötü söylentiler de var. Sosyal medya'da da böyle şikayetlere rastladım. Müşteri hizmetleri çok kötüymüş ve bazı kişiler 5-10 gün kullandıktan sonra internetleri gitmiş. Müşteri hizmetlerini aradıklarında ise bir cevap yokmuş.

        toprak34 toprak34 (2026)
        5 yıl önce cevaplandı

          0

          Türk.Net ile ilgili çok şikayet var. Özellikle @toprak34 ün dediği gibi Teknik destek konusunda çok yetersiz görünüyorlar. Geçenlerde TTNET aboneliğim bittiğinde Türk.Net'e geçecektim ama çok fazla sorun yaşandığı ve destek alınamadığını görünce TTNET ile devam etmeye karar verdim.

          murat murat (12492)
          5 yıl önce cevaplandı

            üyelik gerektirir

            Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

            Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
            uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol