Turk telekom fiber düşük hız sorunu

0

Turk telekom fiber KOTASIZ internetin hızı 24 mbpsden 9 mbps ye düştü 1 haftadır aynı sorunu yaşıyoru, ne yapabilirim ?

mstfbysl60 mstfbysl60 (2)
6 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Türktelekoma telefon ile bu hız düşüşünü sordunmu? Onlar ne dediler? Veya modem arabiriminden internet servis sağlayıcısının sana vermiş olduğu hıza baktınmı? Orada ne görülüyor? Ve yine veya bir defada kablosuz değilde kablolu bağlanarak bu halde hız testide yaptınmı? Yaptıysan sonuç ne oldu? Son olarak sorayım, aynı ağda bağlı android yada iphone telefonlar ile bir hız testi yaptınmı ve sonuç ne oldu?

    Eğer problem sana verilen internet hızıyla alakalı (intenet servis sağlayıcısının sana sağladığı ve ilettiği hız sebebiyle) değilse PC'de Aygıt Yöneticisinden Kablosuz ağ bağdaştırıcı (wifi) sürücüsü özelliklerinden "Sürücüye Geri Dön". 

    Bu çözüm tavsiyesini sana kendi tecrübem sonucuna göre yapıyorum. İnternet servis sağlayıcısının bana ilettiği internet hızı ile alakalı bir problem olmadığı halde PC' de uzun süre benzer bir hız problemi yaşamıştım ve çok uğraşmama rağmen bu hız düşmesi problemini aşamamıştım. Sonunda wifi adaptörü sürücüsünde geri dönerek (son güncellemeyi iptal ederek) denemek aklıma geldi ve bunun sonucundada problemim çözüldü, eski hızıma geri döndüm.

    Bunu sende bir dene bakalım. Eğer servis sağlayıcının sana ilettiği hızın altında bir hız ise bu düşük hız aynen belirttiğim gibi yap, sonucu görelim.

    Eğer başarılı olunamazsa birde sistem geri yüklemeyi denersin (Bir hafta önceye dönersin mesela. Hız problemi olmayan günlere):

    Sistem Geri Yükleme nedir, nasıl yapılır? (tıkla)

    Edit: Birde evdeki/mekandaki telefon tesisatını gözden geçirmek, varsa paralel sabit telefonları ve splitter'ı kontrol etmek lazım (Hatta telefonlar, splitter bağlantılarını iptal ederek dışarıdan gelen telefon hattını doğrudan modeme bağlayarak kontrol etmek daha iyi olur, daha garantili ve güvenilir sonuç verir.). Telefon tesisatında bir oksitlenme, gevşek bağlantı vb problemde olabilir. Ama önce internet servis sağlayıcıya bildirmek gerekiyor. Eğer problem onlardan kaynaklı değilse ondan sonra evdeki/mekandaki kontroller yapılır.

    temmuz temmuz (12505)
    6 yıl önce cevaplandı

    • Hız testı yaptim hep ayni diger tel.lardanda yaptim zaten evde pc yok. mstfbysl60 6 yıl önce
    • Telden yapılabilecek bi cozum lzm mstfbysl60 6 yıl önce
    • Böyle olunca herhalde internet servis sağlayıcısına telefon ederek durumu bildirmek ve onlardan çözüm istemek gerekecek @mstfbysl60 temmuz 6 yıl önce
    • Mesajımın altına yeniden bak @mstfbysl60 temmuz 6 yıl önce

    0

    Telden yapilabilecek cozum lzm

    mstfbysl60 mstfbysl60 (2)
    6 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol