Türk Telekom "hattınız kapatılarak erişiminiz kısıtlanacaktır" ne demek?

0

İnternette dolaşırken aniden karşıma Türk Telekom borç hatırlatma sayfası çıktı. Sayfada şu yazıyor:

"Türk Telekom internet hizmeti borcunuzu henüz ödemediğiniz için hattınız kapatılarak erişiminiz kısıtlanacaktır. Erişiminiz kısıtlandıktan sonra 128 Kbps hız ile sadece belirli sitelere erişim sağlayabileceksiniz."

Bu ne anlama geliyor?

türk telekom borç bilgilendirme

omercik omercik (9418)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Türk Telekom TTNET internet faturanızın son ödeme tarihi geçtiyse ve hala internet faturanızı ödemediyseniz, bu uyarının çıkması son derece normaldir.

    Türk Telekom "erişiminiz kısıtlanacaktır" uyarısı neden çıkar?

    Türkiye'de faturanı ödersen "değerli müşteri" oluyorsun, faturanı geciktirirsen de böyle hiç beklemediğin bir anda uyarı yiyorsun. Her faturanın olduğu gibi Türk Telekom internet faturalarının da belli bir son ödeme tarihi bulunuyor. Bu son ödeme tarihini geçirdiğiniz zaman da Türk Telekom sizi "borcunuzu ödemediğiniz için hattınız kapatılarak erişiminiz kısıtlanacaktır" diye uyarıyor. Olay bundan ibaret.

    Faturamı ödedim ama hala uyarı çıkıyor. Neden?

    Bu en çok yaşanan sorunlardan birisi. Faturanızı ödediğiniz zaman bazen Türk Telekom'un sistemine yansımayabiliyor veya Türk Telekom, sizin internet hattınız üzerindeki hız kısıtlamasını kaldırsa bile bu size yansımayabiliyor.

    Peki böyle durumlarda ne yapmalı?

    Öncelikle modeminizi kapatın ve tekrar açın. Bu birkaç defa başıma geldi, modemi kapatıp açtığım zaman düzelmişti. Faturanızı ödediyseniz yapmanız gereken başka bir şey yoktur. Mutlaka Türk Telekom'un sistemine düşecek ve internetiniz normale dönecektir.

    Faturanızın Türk Telekom sisteminden düşüp düşmediğini öğrenmek için Türk Telekom E-fatura bölümünden Online İşlemler hesabınızla giriş yapıp kontrol edebilirsiniz.

    Veya 444 1 444 numaralı Türk Telekom müşteri hizmetlerinden durumunuz hakkında bilgi alabilirsiniz. En sağlıklı bilgi onlardan gelir.

    omercik omercik (9418)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol