Turk telekom internet hizi dalgalanmasi.

0

Merhabalar internet hizim 24 mbps , ve akn dolmadı ve 100 gb , faturam felanda yok ve uzun zamandir hizim dalgalaniyor (5,6 ay) mesela bir film izliyorum en fazla 8-9 dk izliyorum ardindan halka dönmeye basliyor izletmiyor ardindan 10-15 dk geciyor duzeliyor yine ayni seyler ara ara hiz kontrol ediyorum 2-3-4 mbps dusuyor bazen 25 mbps oluyor uzun surmuyor tabi turk telekom u ariyorum sorun gozukmuyor diyorlar gelde cildirma en son size danismak istedim bu olaylarin sebebi nedir.

ek: Modeme tek giren benim pc yok tek mobille bisey indirmiyorum kacak giren felan da yok kontrol ettim hic bir sebep bulamadim ben.

mmtacr mmtacr (1)
6 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    1

    İnternet Hattının kablolarını kontrol ettirmenizi öneririm ama bizimkini zaten Türk Telekom kendi dedi kablolarda sıkıntı var dedi geldi evdeki kablonun ek yeri paslanmış orayı kesti birleştirdi sorun kalmadı önerim ek yerlerini bir kontrol et ama Türk Telekom kablolarda sıkıntı olursa anlıyor zaten. Aynı sorun olmaya bilir ama aklıma gelen bir tek bu var.

    Ayrıca modemden kaynaklı olabilir farklı modem ile bir denemeni öneririm.

    musakose musakose (105)
    6 yıl önce cevaplandı

    • İnternet servis sağlayıcıları mekan içerisini bilemezler, bununla alakalı ancak tahminde bulunurlar. Servis sağlayıcının sorumluluğu ve problem teşhis kabiliyeti ile çözüm imkanları müşterilerinin modem router'ına kadar olur. Eğer kendilerinden ve / veya altyapıdan kaynaklı ise problem, onlar problemi çözmekle yükümlüdür. Gerisine ya hiç karışmazlar yada kendilerinden yana bir problem olmadığını, muhtemelen mekan içi hatta problem olduğunu yada PC'den kaynaklı bir durum olabileceğini bildirirler; bunların kontrol edilmesi tavsiyesini yaparlar. Zaten normali ve olması gerekende budur. Anlaşılan sanada bunu yapmış türktelekom, yoksa kesin tespit ve teşhis değildir bu @musakose Sonuç olarakta tahminlerinde haklı çıkmışlar (Eğer bu çözüm bir sonuç vermeseydi geriye ya motem router yada sistem ile alakalı problem ihtimalleri kalacaktı) @mmtacr temmuz 6 yıl önce

    0

    1- Bina (apartman) girişinden başlayarak ve mekan içinide içine alır şekilde hattı kontrol etmelisin / ettirmelisin.

    2- Mekanda hatta bağlı sabit telefonu (varsa parallelerinide) ve splitter'ı hattan çıkarmalı ve mekana girişi olan hattı doğrudan modem router'a bağlayarak test etmelisin.

    3- Başka sistemleride yerel ağda denemelisin (Mesela komşuların laptop'larıyla, mobil telefon tablet gibi cihazlarla falan). 

    4- Üstte belirttiğim yollar ile problem teşhisi yapılamazsa geriye modem router problemi kalıyorki bunun içinde;

        a) Modem resetlenir (hard reset) ve yeniden kurulur.

        b) Eğer varsa (internetten araştırılır) frimware güncellemesi yapılır.

        c) Başka bir modem bulunarak onunlada denenir.

    Yapılacaklar bunlardır. Başkada bir yol veya çözüm olmaz.

    temmuz temmuz (12505)
    6 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol