Türk Telekom TTNET kota çabuk doluyor

1

Onbeş yıllık ttnet kullanıcısıyım. 35Mbs hız 100Gb AKN li paket kullanıyorum. Son üç dört aydır yetkili kurum tarafından daha ayın onu olmadan " ...internet paketinize ait Adil Kullanım Kotanız % 80 e ulaşmıştır." diye mesaj geliyor. Daha sonra da aradan iki üç gün geçmeden İnternet hızım 35 Mbs ten 16 Mbs e düşüyor. Tamam interneti kullanırım. Film izler ömüzik dinlerim ama 10 günde 80 GB internet harcamak mantığa aykırı. Daha yüksek AKN li paketlere geçmem için TTNET tarafından manipilasyon yapıldığını düşünmekteyim.

    Ay içinde PC, Laptop ve mobil cihazların bağlı olduğu wifi modemim üzerinden ne kadar internet kullandığımı, ne kadar download ve upload yaptığımı grafiksel olarak gösteren bir proğram var mıdır? Proğramın ücretli yada ücretsiz olması farketmez. Yeter ki TTNET' in verileriyle benim kullandığım verilerin gerçek bir karşılaştırmasını yapabilme şansım olsun. 

gandalf55 gandalf55 (6)
5 yıl önce sordu

  • @gandalf55 Aynı sorun bende de var fakat ben VodafoneNet kullanıyorum. toprak34 5 yıl önce
  • @gandalf55 Para avcılarının yaptığı normal bir şey diye düşünüyorum. concord 5 yıl önce

Toplam 2 Cevap


0

türk telekoma bankalar el koymuştu bazı siteleri de kapanmış. o siteler arasında modem denetleme siteleri (ccmp tr-69 gibi) varmış.modem istatistikleri ve log doyalarını belli sürelerde yollar ama site kapalı olduğundan işlem başarısız olur ve başarılı olana kadar bu işlem sürer çözümü için tr-69 ve ccmp kapat ama tt ayarları gizlediyse kapatamazsın

null null (-101)
5 yıl önce cevaplandı

    0

    https://www.netlimiter.com/ programı ile ağ trafiğini izleyebilirsiniz. Upload ve Download ile ilgili istatistikleri tutar. Bunlara bakarak aylık trafiğinizi ölçebilir, TTNET ile karşılaştırabilirsiniz.

    Bu bilgiler, TTNET bilgileri ile birebir uyuşmaz. Arada TTNET'in hesaba kattığı ama bu programların dikkate almadığı bazı paketler var. Fakat genel bir bilgi verir. Yani 60GB kullanmışken 80GB görmezsin belki 1-2GB oynma olur arada, MB seviyesinde de olabilir.

    Genel olarak bu kota dolma sorunlarında yüklü web siteleri Instagram, Facebook gibi sosyal medyanın da etkisi büyük.  Örneğin haberturk gibi sitelerde videolar otomatik yükleniyor ve oynatılıyor. Bazı videolara tıklamanıza gerek yok haber okurken sayfa altında video oynuyor. Bu durum ciddi kota kullanımına yol açıyor. 

    murat murat (12492)
    5 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol