Turk Telekom Upload hınızı nasıl artırırım?

0

Turk Telekom Upload hınızı nasıl artırırım?

Turk Telekom internet servis sağlayıcısını kullanıyorum, upload hızım çok düşük bunu arttırabilir miyim?

ismailsarp ismailsarp (6010)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Turk Telekom intenet servis sağlayıcısı VDSL ve Fiber tarafında Upload hızlarını arttırdı. ADSL kullanıcıların da ise bu durum teknik olarak mümkün değil.Bu sebeple sadece VDSL ve Fiber tarifelerinde olan kullanıcılar yeni Upload hızlarından yararlanabiliyorlar.

    Turk Telekom yeni Upload hızlarında 24mbit ve 35mbit için 3mbit, 50mbit ve 100mbit için 4mbit Upload hızları sunuyor.Ancak bu hızlar yeni abonlere sunuluyor.Yani hali hazırda tahattüt veren veya tahattüt vermeden kullanan kullanıcıların Upload hızları hâlen 2mbit seviyesinde kalıyor.Yeni Upload hızlarını kullanmak için Turk Telekom abonelerinin yeni tarifeye geçiş yapması veya eski tarifesini güncellemesi gerekiyor.Bu şekilde aboneler yeni aboneymiş gibi işaretlenerek hızları arttırılmış oluyor.

    Turk Telekom Upload hınızı nasıl artırırım? (Yeni Aboneler ve Tahattüt yapmayan aboneler için)

    Eğer yeni abone olacaksanız birşey yapmanıza gerek yok, Turk Telekoma geçerken size yeni upload hızları verilecektir.Eğer tahattüt yapmadı iseniz, Turk Telekomu arayın ve "tarifemi değiştirmek ve yeni tarifeye geçmek istiyorum" deyin.Bu şekilde tarifeniz değişececek yani güncellenmiş olacak.Ayrıca hızlarınız da arttırılmış olacak.Aslında buradaki olay abonenin hattını bir şekilde güncellenmesini sağlaması.

     

    Turk Telekom Upload hınızı nasıl artırırım? (Tahattütlü aboneler için)

    Hattınız tahattütlü de olsa, tahattüt paketinizin üst paketine geçer ve aynı ay içerisinde tekrar kullandığınız pakete geri dönebilirsiniz.Turk Telekom kullanıcılarına bu şekilde bir hak tanıyor.Tahattütlü aboneler Upload hızlarını arttırmak için;

    1. Turk Telekomu arayarak paketimin (örneğin 24) üst hızına geçmek istiyorum deyin (örneğin 35).
    2. 35mbit hız modeminizde tanımlanacak.
    3. İsterseniz birkaç saat içerisinde tekrar arayın ve "tarifeyi tekrar eski hızıma düşürmek istiyorum" deyin.Şimdi tarifeniz tahattüt başlatılan ilk hıza geri dönecek.(24mbit)

    Bu şekilde yapıldğında abone kaydı güncellenir ve dolayısıyla Upload hızınız yeni hıza yani 3mbit'e arttırılır.

     

    *******************

    Aslında tüm kullanıcıların yeni Upload hızlarına otomatik olarak yükseltilmesi gerekiyor.Ancak Turk Telekom'un eski abonelerini es geçtiğinden ancak bu şekilde dolap döndürerek hızınızı arttırabiliyorsunuz.

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    7 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol