Türk Telekom upload hızımı nasıl yükseltebilirim?

0

Türk Telekom upload hızımı yükseltmek istiyorum fakat nasıl yapacağımı bilmiyorum.Ücreti ne kadar olur eve mi gelirler bir bilgim yok açıklar mısınız bilen arkadaşlar

se7enn se7enn (3)
5 yıl önce sordu

    Toplam 3 Cevap


    0

    Türk Telekomda upload hızı arttırmak için özel bir seçek yok.  Ancak mevcut abonelik paketini yüksektebilirsin.

    • 20 Mbps'ye kadar hızlı Fibernet paketleri (Dönüşüm paketleri) için upload hızı 1 Mbps’ye kadardır.
    • 24, 32 ve 35 Mbps’ye kadar hızındaki Fibernet paketleri için 20 GB’a kullanımlar 3 Mbps’ye kadar upload hızında, 20 GB’tan sonraki kullanımlar ise 2 Mbps’ye kadar upload hızında gerçekleştirilir.
    • 50 ve 100 Mbps’ye kadar hızındaki Fibernet paketleri için 20 GB’a kullanımlar 4 Mbps’ye kadar upload hızında, 20 GB’tan sonraki kullanımlar ise 2 Mbps’ye kadar upload hızında gerçekleştirilir.

    Yani Türk Telekom veya diğer servislerde 20Mbps download olsun 15Mbps upload olsun gibi bir seçin yapamıyorsun. 

    Pek çoğumuz ADSL kullanıyor. ADSL deki A harfi asimetrik anlamına gelir. Basitçe upload ve download hızları farklıdır. Upload hızı düşük tutulur çünkü ev kullanıcı için Download önemlidir. Pazarlama açısından da Upload hızı düşük tutularak ADSL üzerinden hosting hizmeti gibi hizmetlerin verilmesinin önüne geçilir. 

    Kurumlar bunu Leased Line ile çözüyor.  Fakat o zaman 16Mbps bir leased line için aylık 1,750TL gibi bir ücret ödeniyor.

    alattin alattin (16984)
    5 yıl önce cevaplandı

      0

      Download - Upload hızınızı öyle ha deyince yükseltemezsiniz. Öncelikle altyapınız daha fazla upload hızı destekleyecek mi bunun tespit edilmesi gerek. Bunu da en iyi Türk Telekom müşteri hizmetleriyle görüşerek öğrenebilirsiniz.

      Türk Telekom TTNET müşteri hizmetleri numarası: 444 0 375

      Bu numarayı arayıp en sağlıklı bilgiyi alabilirsiniz.

      omercik omercik (9418)
      5 yıl önce cevaplandı

        0

        Alattin
        Yorumun için teşekkür ederim çok yardımcı oldun fakat ben normal aboneliğimi,müşteri hizmetlerini arayıp arttırabılıyor muyum?Arttırabiliyorsam bu faturama ne gibi bir tutarda yansır acaba?

        se7enn se7enn (3)
        5 yıl önce cevaplandı

        • Müşteri hizmetlerini arayarak abonelik paketini yükseltebilirsin. Telefonda hallediyorlar. Mevcut paketini söylerler daha sonra zaten sana mümkün olan paketleri sayarlar. Sen senin için uygun olanı seçebilirsin. Fiyat bilgisini de telefonda sana söylerler. uygun gelirse geçiş yaparsın. alattin 5 yıl önce
        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol