Turk Telekom Upload hızları arttı mı? Upload hızımı nasıl arttırırım?

0

Turk Telekom Upload hızları arttı mı?

Upload hızım neden değişmedi?

Turk telekom Vdsl ve Fiber kullanıyorum ancak upload hızım hâlen 2 mbit, upload hızımı nasıl arttırırım?

ismailsarp ismailsarp (6010)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Upload internet üzerinde karşıya gönderilen hız anlamına geliyor.Upload hızları internet kullanımlarında çok bahsedilmese de çok önemli bir etken geliyor.Günümüzde upload hızlarının önemi daha da artıyor.Eskiden upload hızları pek önemsenmezken, günümüzde sosyal medya,bulut depolama,görüntülü görüşme,uzaktan bağlantı gibi tüm işlemlerde aslında upload hızları kullanılıyor.

    Örneğin telefon ile WhatsApp, Facebook, Google Duo, FaceTime gibi çeşitli uygulamar ile karşıdaki kişi ile görüntülü görüşme yapmak isteyen birisi eğer kaliteli ve kesintisiz bir görüşme istiyorsa Upload hızlarının da yüksek olması gerekiyor. 2mbit upload hızı 720p kalitesinde görüntükü görüşmeye imkan vermezken, 3mbit ile sınırda bir durum ile görüşme yapılabiliyor.

     

    Turk telekom Vdsl ve Fiber kullanıyorum ancak upload hızım hâlen 2 mbit, upload hızımı nasıl arttırırım?

    Turk Telekom VDSL ve Fiber kullanıcılarına varsayılan olarak 2mbit hız tanımlıyor. Ancak yeni abone olan, tarife değiştiren kullanıcılar hızlarının 3mbit veya 4mbit seviyelerine yükseltildiğini söylüyor.Bu da gösteriyorki yakın zamanda Turk Telekom kullanıcılarının Upload hızları artacak.Upload hızlarında 24/35 mbit kullanıcılarının 3mbit, 50mbit kullanıcıların da 4mbit Upload hızına arttırılacağı söylenebilir.

    Ayrıca farklı bir forumda kullanıcıların birisi Turk Telekom'a Upload konusunda şikayetini belirtmiş ve Turk Telekom'dan yanıt olarak;"Upload hızlarının ileriki zamanlarda otomatik olarak artacağını" söylemiştir.

     

    Upload hızım neden değişmedi?

    Upload hızınızda bir artış olmadı ise yapacağınız, beklemekten başka yapacağınız pek bir durum gözükmüyor.Eğer isterseniz Turk Telekom'u arayarak Upload hızlarının yeni düzenlemeye göre 24/35mbit için 3mbit, 50mbit için de 4mbit yapılmasını isteyebilirsiniz.Şanslıysanız Upload hızlarınız arttırılabilir.Şimdilik çoğu müşteri temsilcisi bu durumdan habersiz.

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    7 yıl önce cevaplandı

    • TürkTelekom fiber 24 megabite kadar tarifeli oboneliğim mevcut ve şimdi test ettim, upload hızım yine 2 megabit.. Artmamış :(( temmuz 7 yıl önce
    • Yoksa 24 megabit sonrasımı? (24 megabit hariçmi?) temmuz 7 yıl önce
    • Hocam 24mbit kullanıcıları da 3'e yükseltilecek.Ancak şuanda abone ayrımı mevcut.Kimi geçmişken kimi geçmemiş vaziyette.İleride herkes arttırılacakmış.Resmi mesaj bu şekilde Turk Telekomdan. ismailsarp 7 yıl önce
    • Yine güzel bir haber verdin, teşekkür ederim :) temmuz 7 yıl önce
    • Rica ederim @temmuz hocam ,inşallah daha güzellerini de veririm ileride :) ismailsarp 7 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol