Turk Telekom Zyxel 3312-b10b VDSL2 Modem Nasıl Kurulur? Modem ayarları nasıl yapılır?

0

Turk Telekom Zyxel 3312-b10b VDSL2 Modem Nasıl Kurulur?

Turk Telekom Zyxel 3312-b10b VDSL2 Modem ayarları nasıl yapılır?

ismailsarp ismailsarp (6010)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    1

    Turk Telekom VDSL2 müşterisi iseniz ve modeminizi Turk Telekom üzerinden almışsanız size ücretsiz olarak AirTies, Zyxel veyaTP Link modem verilecektir.Bu modemler VDSL2 teknolojilerini desteklerler ve 100 Mbite varan hızlara ulaşabilirler.Ayrıca modemi ADSL2+ modunda da kullanabilirsiniz.

    Turk Telekom Zyxel 3312-b10b VDSL2 Modem Nasıl Kurulur?

    İlk olarak modemi ağ adaptörüne takınız ve ethernet ile bilgisayara bağlantısını sağlayarak modeminizi başlatınız.Modem bilgisayarınıza 192.168.1.X şeklinde ip adresi atayacaktır.

    1. Web tarayıcısını açınız ve adres çubuğuna 192.168.1.1 yazın ve entere basın.
    2. Açılan ekranda sizden modem arayüz şifresi isteyecektir.Kullanıcı adı kısmına admin şifre kısmına ttnet (olmazsa turktelekom yazın) yazın ve entere basın.Bir sonraki ekranda sizden yeni şifre oluşturmanızı isteyebilir.Bu durumda en az 8 karakterli yeni şifrenizi oluşturunuz.Bir sonraki bağlantınızda yeni şifrenizi kullanacaksınız.
    3. Modeminizin arayüzüne ulaştıktan sonra Ağ ayarları kısmındaki Geniş Bant ayarlarına tıklayınız.Geniş Bant ekranında karşınıza ayar olarak 4 seçenekli bir bölüm çıkacaktır.Bunlardan 1. olan ADSL2 bağlantısı 3. olan ise VDSL2 bağlantısı içindir.Bu ayarların yanında kalem işaretindeki butona tıklayarak düzenleme bölümüne geçiniz.
    4. Bir sonraki ekranda sizden internet için gerekli kullanıcı adı ve şifre bilgilerini isteyecektir.Burada internet servis sağlayıcınız tarafından verilen kullanıcı adınızı ve şifrenizi giriniz.İnternet servis sağlayıcınız ttnet değilse TTnet dışındaki diğer internet servis sağlayıcıları ile kullanmak için tıklayınız yazısına basın.
    5. Bir sonraki ekranda Wi-Fi ayarlarını yapılandırmalarını yapacağız.Bu ekranda Kablosuz ağ adınızı(SSID) ve şifrenizi (alt tarafta) yazınız.Ardından uygula butonuna tıklayınız.

     

    Tüm bu ayarlardan sonra modeminizde internet ve Wi-Fi ayarlarını yapmış olduk.DSL kablonuzu modeminizin arkasındaki DSL bağlantı noktasına bağlayınız.Modeminizin üzerinde yer alan DSL ışığı sabitlendikten sonra internete bağlanabilirsiniz.

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    7 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol