Türkçe Yama Hazırlamak

2

Herkese merhaba.

Kendimi yazılım konusunda geliştirmek adına başta ufak çaplı oyunlar olmakla birlikte milletimizin korsana verdiği yoğun ilgiden dolayı yapımcıların ülkemize dil olarak desteği olmaması üzerine türkçe yama hazırlama çalışmalarına başladım fakat dönüp dolaşıp aynı yere geldiğimi, bir sonraki seviyeye geçemediğimi farkettim.

Her oyuna özel ilgi duyulması gerektiğini, her oyunun türkçe yama hazırlanışının aynı olmadığını, oyunun öncelikle dilini öğrenmek gerektiğini ve oyununa göre tool kullanmanın lazım olduğunu bilmekteyim.

Fakat bu tool ve dil dosyalarını ne şekilde bulabileceğim konusunda herhangi bir fikrim yok. Şuanda üzerinde uğraşmak istediğim oyun unity ile yazılmıştır. UnityEX tool buldum fakat dil dosyalarına ulaşamıyorum. 

Sizden de istediğim, yama hazırlamak için gerekli vasıf(python, css, c# gibi dilleri bilmenin gerekli olup olmadığı), oyunun yazıldığı dile göre mi yoksa oyunun hazırlandığı dosyalara göre mi tool aranır, dil dosyalarına nasıl ulaşılıp nasıl müdahale etmemiz gerektiği ve araştırma tekniği.

Anlaşılmadığı yerlerde özelden mesaj beklediğimi, biraz daha açılması için yapılacak olan isteği cevap olarak değil de mesaj olarak iletmenizi rica ederim..

Şimdiden teşekkür ederim.

selcukulusal selcukulusal (32)
3 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    crack işleminde genellikle assembly programlama dilini kullanıyolar genellikle ama basit oldugunu sanmıyorum.

    krsn krsn (233)
    3 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol