Turkcell T50 disk birleştirme nasıl yapılır?

0

Bundan öncede sordum aynı soruyu ama sadece program önermişsiniz mümkünse anlatımda olsa. Dediğiniz uygulamaya baktım tek bölüm olarak gösteriyor. Bu arada ben telefonun kendi hafızası olan 16 gb alanı birleştirmek istiyorum. Farklı bir sd kart ile telefon hafızasını değil.

yusufcb yusufcb (30)
8 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Niye böyle bir ihtiyaç duyuyorsun, ilginç ama senin özelin elbette. Fakat böyle birşey programlı veya programsız herhalde mümkün olmaz.Zira belirttiğin iki bölümden biri telefonun işletim sisteminin/sistem dosyalarının bulunduğu bölümdür ve bu bölüm korumalıdır; değiştirilemez ve silinemez (Sistem root'lama, formatlama veya fabrika ayarlarına sıfırlama haricinde). Diğer bölüm ise, senin tercihlerina göre değişiklikler yapabildiğin bölümdür (uygulamalar, data/arşiv depolama vb). Bu bölüm için istediğin tasarrufta bulunabilirsin.

    Özet olarak telefonun/donanımın yapısal özellikleri sebebiyle istediğin şeyi yapabilmek münkün değildir. Büyük konuşmak istemem ama bu böyledir diye biliyor ve düşünüyorum.

    Edit:

    Sen anlatamadın değil, anlatmadın zaten. Ben T50 telefonu ve özellkilerini bilmiyordumki. Senin kısıtlı anlattıklarına göre fikirlerimi söyledim sadece. Bunlar zaten genel olarak doğru şeylerdi. Belirttiklerimde yanlış bir şey yok ama senin telefonun -harici SD kart takılamadığından- belli bir boyuta sahip virtual (sanal) SD karta sahipmiş. Bunu bilmiyordum şimdi öğrenmiş oldum. Virtual nedir? Virtual sanal demektir. Yani donanım olarak gerçekte (fiziksel) var olmayan ama cihaz üzerinde yazılım ile yada web üzerinde ayrılarak oluşturulan bir oluşumdur. Senin telefonunda sanal SD kart bunlardan hangisi bilemiyorum, araştırarak öğrenmek lazım (internetsiz ortamdada sanal SD karta ulaşılabiliyorsa web üzerinde olmaz, cihazda yazılım marifeti olduğu anlaşılır). Ama hangisi olursa olsun bence fiziki depolamayla sanal depolama yine birleştirilemez. Fiziğin tabiatına ters düşer. Ben bu şekilde düşünmekteyim. Kolay gelsin.

    Not: Bu arada "Neden bu şekilde yapmışlar (Fiziki daha büyük bir depolama değilde sanal SD kart - benim açıklamam)" sorusuna cevap daha stabil çalışsın şeklinde değil, herhalde cihaz daha ucuza üretilebilsin olmalıdır. Birde belki cihazda bir bakıma SD kartta varmış gibi hava vererek potansiyel müşteriyi etkileme, bu sebeple basit ve ahlaki olmayan göz boyama çabası.. :)  

    temmuz temmuz (12505)
    8 yıl önce cevaplandı

    • Editledim. temmuz 8 yıl önce
    • Bence rizikolu.. O sayfada Discovery marka ve modelleri ile ilgili anlatım var ve bu modellerden doğru olan seçilmezse telefonun brick (tuğla) olma ihtimali var deniyor. Ayrıca Discovery TL 50 ile ne kadar benzerlik taşıyor, bunu bilemiyoruz (Onlarda T50'den farklı olarak micro SD yuva ve hafıza artırma bulunuyor galba. Ve birde telefonunun yedeğini her ihtimale karşı geri alabilmen için root yetkisinden bahsediliyor. Bunun için root yetkisi doğru ve orada ayrıca söz edilmemiş ama zaten yapılmak istenen iş telefona yapısal müdahaledir. Bunun için zaten root yetkisi mecburdur. Yani sadece telefonu yedeklemek için değil, telefonda yapmak istediğin değişiklik içinde bu şarttır. Eğer karar verir isen ilk olarak telefonuna root atman gerekecek (Şu an için rootlu olmadığından telefonunun şimdiki halini yedeklemen maalesef olamayacak. Ancak Root'tan sonra diğer yapı değişikliği öncesi o haliyle yedek alabilirsin). Burada anlattığım sebeplerle başarılı sonuçtan fazlasıyla şüpheliyim. Yinede sen bilirsin. Bu arada ben bu konularda sadece genel bilgiye sahibim, ahkam kesmek istemem ve sorumlulukta kabul edemem. Son olarak sana yesilcin.com sitesine üye olarak konu ile ilgili oradan bilgi ve yardım almanı tavsiye ederim. Kolay gelsin. temmuz 8 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol