Turkish Airlines 85. yıl bedava bilet mesajı gerçek mi?

0

Bir arkadaşım bana Facebook'tan Turkish Airlines 85. yıl dönümü şerefine bedava bilet veriyor gibi bir mesaj attı. Mesajdaki linke tıkladım ama hiçbir şey anlamadım. Bana gelen bu Turkish Airlines 85. yıl bedava bilet mesajı gerçek mi?

Arkadaşımın gönderdiği mesaj şu şekilde:

Turkish Airlines 85 ncı yıldönümünü kutlamak için 2 bedava bilet veriyor. Az önce 2 bedava bilet aldım 
https://xxgl.site/tur-airlines

omercik omercik (9418)
5 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    1

    Turkish Airlines 85. yıl dönümü bedava bilet mesajı nedir, gerçek mi?

    Turkish Airlines (Türk Hava Yolları) 85. yıldönümü kutlamaları için bedava bilet dağıttığı yönünde gelen mesajların hiçbir şekilde doğruluk payı yoktur. Eğer Facebook, WhatsApp veya başka bir yerden Turkish Airlines 85 yıldönümü için bedava bilet veriyor gibi mesajlar gelirse hiçbir şekilde inanmayın ve direkt olarak mesajı silin. Bu tür Turkish Airlines 85 ncı yıldönümünü kutlamak için 2 bedava bilet veriyor. mesajlarına scam (aldatmaca) deniyor. Scam mesajları hakkında detaylı bilgi almak için Scam (aldatmaca) nedir? linkine tıklayın.

    Ayrıca Türk Hava Yolları Basın Müşaviri Yahya ÜSTÜN'de, kullanıcılara gelen Turkish Airlines 85. yıldönümü bedava bilet veriyor mesajının doğruluk payı olmadığını Twitter hesabından söyledi.

    Turkish Airlines 85. yıl dönümü bedava bilet mesajındaki linke tıkladım bir şey olur mu?

    Hayır herhangi bir zararı olmaz. Scam mesajları, phishing gibi değil. Phishing yönteminde kullanıcıların bilgilerini çalmaya yönelik aldatmacalı linkler gönderilir ancak scam mesajlarının amacı kullanıcıların bilgilerini çalma girişimi olmadığı için zararı olmaz. Ama yine de bundan sonra bu tarz mesajların hiçbirini açmaya dahi tenezzül etmeyin. Direkt olarak silin.

    omercik omercik (9418)
    5 yıl önce cevaplandı

    • Güzel, bilgilendirici bir paylaşım. Kullanıcıların bu tür bedava ürün, hizmet mesajlarına her zaman çok dikkalti yaklaşmaları gerekir. murat 5 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol