Türkiye'de kaç kişi VPN kullanıyor?

0

Türkiye'de kaç kişi VPN kullanıyor?

temmuz temmuz (12505)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    TÜRKİYE'DE KAÇ KİŞİ VPN KULLANIYOR?

    Başbakanlık Güvenlik İşleri Genel Müdürlüğü’nün talebi üzerine güvenlik gerekçesiyle bazı internet sitelerine girişimin engellenmesi ve internete erişimin yavaşlatılması, farklı bir noktadaki başka bir ağdan internete bağlanmayı sağlayan VPN’i gündeme taşıdı.

    Aslında VPN sadece internete erişimin kesildiği ya da yavaşlatıldığı durumlarda değil normal şartlarda da oldukça yoğun kullanılan bir servis. Peki Türkiye’de VPN kullanımı ne durumda? Global WEB Index araştırma şirketinin yayınladığı ve 34 ülkede yapılan araştırmaya göre, 2016’da dünyada internet kullananların yüzde 25’i VPN hizmetlerinden yararlanıyor.

    Araştırmaya göre, Türkiye’de ise bu oran yüzde 35’e kadar çıkıyor. Bir başka ifade ile normal koşullarda da Türkiye’de internet kullanıcılarının üçte birinden fazla bir kesim internete VPN aracılığıyla erişiyor.

    ŞİRKETLER DAHA ÇOK GÜVENLİK İÇİN VPN HİZMETİ TERCİH EDİYOR

    VPN kullanımının bu kadar yüksek olma nedeni ise büyük ölçüde güvenlik. Şöyle ki, bireysel kullanımın haricinde özellikle kurumsal şirketlerin büyük çoğunluğunun VPN servislerinden faydalandığı belirtiliyor. Şirketlerin, yaptığı işlemleri ve şirket bilgilerini siber saldırılardan ve korsanlardan korumak için VPN hizmetinden yararlandığı ifade ediliyor.

    Öte yandan We Are Social tarafından yayınlanan “Digital in 2016” raporuna göre, Türkiye’de 46 milyon kişi internet kullanıyor. Bu rakam baz alındığında Türkiye’de yaklaşık 16 milyon kişi internete VPN servisleri aracılığıyla bağlanıyor. 42 milyon kişi sosyal medyayı aktif olarak kullanırken, kullanıcıların 36 milyonu ise mobil cihazlarından sosyal medya hesaplarına ulaşıyor.

    VPN’in, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun (BTK) operatörlere gönderdiği talimat ile kapatıldığı iddialarına kurumdan yanıt geldi. BTK, yaptığı yazılı açıklama ile iddianın gerçeği yansıtmadığını duyurdu. Açıklamada, internet ile ilgili açıklamanın Başbakan Binali Yıldırım’ın, bir basın oplantısında “Güvenlik açısından zaman zaman bu tür tedbirlere başvurulabilir. Bunlar geçici tedbirlerdir. Tehlike bertaraf edildikten sonra her şey normale döner” şeklinde kamuoyuna yapıldığı vurgulandı.

    Bilgiler 06 Kasım 2016 Tarihli Bursa Hakimiyet Gazetesi WEB sayfasından aktarılmıştır.

     

    temmuz temmuz (12505)
    7 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol