türkiyede ebay alışveriş yapma

0

merhaba arkadaşlar ebaydan nasıl alışveriş yapabilirim türkiyeden güvenilir bir şekilde.paypal kapandığı için türkiyede alışveriş daha çok zorlaştı özellikle elektronik eşya almak istiyorum ebaydan nasıl alabilirim.bu arada paypal açıldımı mart ta açılacağına dair söylentiler vardı

 

ardavarol ardavarol (3)
6 yıl önce sordu

  • Mesajımın altına "güvenirlilik" ile alakalı eklemeler yaptım. Yeniden bakarsın. temmuz 6 yıl önce
  • teşekkür ederim ardavarol 6 yıl önce
  • İyi alışverişler temmuz 6 yıl önce

Toplam 1 Cevap


0

Bak sana ebay değil ama amazon alışverişleri ile alakalı bir link veriyorum. Yurtdışı alışverişler üç aşağı beş yukarı birbirlerine benzerler. Oradan, o linkten fikir edinebilirsin:

Amazon.com Sitesinden (Yurtdışından) Nasıl Alışveriş Yapılır? (tıkla)

Ayrıca (başka bir konu altında bir yorumda) Türkiyede ebay benzeri bir web'den satış mağazası sormuşsun. Türkiyede ebay benzeri en büyük ve en tanınmış web mağazası gittigidiyor.com'dur (tıkla). Ve zaten gittigidiyor hisselerinin çok önemli bir bölümüde ebay tarafından satın alınmıştır. Yani Türkiyede gittigidiyor ebay ortağı bir web mağazasıdır ve hatta -hisse sahipliğinin oransal büyüklüğü gözününe alındığında- gittigidiyor ülkemizde ebay'a ait bir web mağazasıdır (Türkiyenin ebayıda denilebilir).

Gittigigidiyor mağazasında site içi arama motoruna ne istiyorsan yazar ve aratırsın. Sıfır ürün veya ikinci el her ne istiyorsan oradan bulabilirsin. Yok, yok gibidir.

Ayrıca ve eğer bilhassada ikinci el ürünler düşünülüyorsa sahibinden.com'ada bakılabilir (tıkla)

eBay güvenilir mi? (tıkla)

İyi alışverişler.

Not: Gerek gittigidiyorda gerekse sahibinden.com'da, her ikisindede alıcıya ürün tesliminden sonra satıcıya ödeme yapılması için alıcının tasdiği (onayı) gerekmektedir. Yoksa satıcıya ödeme yapılmaz, geri iade işlemleri başlatılır. Yani ürün teslim alınacaktır, gerekli kontrolleride yapılacaktır ve satışa çıkarılan ürün ile gelen ürün farklı değilse vede ürünün bir problemide yoksa ödeme yapılacaktır. Aksi halde ürünün ve paranın iadesi olabilecektir. Sende güvenilir site olmalı derken herhalde bu şekillerde güvenceleri düşünmekteydin. Kişisel tecrübemide soracak olursan şimdiye dek gittigidiyordan defalarca alışveriş yaptım ve hiçbirindede bir problem yaşamadım. 

temmuz temmuz (12505)
6 yıl önce cevaplandı

    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol