Turknet Download ve Upload hız kısıtması nedir

0

Turknet Download ve Upload hız kısıtması nedir?

Turknet Download hızım modem üzerinde gösterilen değerlerden daha düşük, sebebi nedir?

Turknet Upload hızım modem üzerinde gösterilen değerlerden daha düşük, sebebi nedir?

ismailsarp ismailsarp (6010)
7 yıl önce sordu

    Toplam 1 Cevap


    0

    Düzenleme:05.03.2018

    Turknet uzun bir zaman önce bu durumu ortadan kaldırdı. Artık hat değerlerinizdeki hızın tamamını alınabiliyor durumda.

     

    Turknet Türkiye'de ADSL ve VDSL tarafında hizmet veren Internet Servis Sağlayıcılarından birisi.Genelde rakiplerine oranla daha uygun fiyat, daha fazla kota ve daha fazla hız sunuyor. Ayrıca internet üzerinden başvuru yapan yeni kullanıcılarına 1 ay süreyle ücretsiz internet sunuyor.

    Turknet de tek bir tarife bulunuyor ve 59 Lira sabit fiyatla satılıyor.Bu tarife bölgenizdeki altyapının kalitesine bağlı olarak hız değişiklikleri gösteriyor.Örneğin bölgenizde VDSL yoksa sadece ADSL tarafında hizmet alıyorsunuz ve aldığınız maksimum hız size veriliyor.ADSL tarafında bu hız en fazla 16 mbit olabiliyor.Eğer bölgenizde VDSL desteği varsa yine maksimum hız alıyorsunuz ve bu hız 100 mbitlere kadar çıkıyor.Bu hızlardaki tüm fiyatlar sabit kalıyor ve hızınızı bölgenizdeki altyapı belirlemiş oluyor.

    Ayrıca Turknet diğer servis sağlyıcılara oranla 150 GB Adil Kullanım Kotası uyguluyor.Bu da sunduğu fiyata oranla rakiplerinden daha fazla kota vermesini sağlıyor.

    Turknet Download ve Upload hız kısıtması nedir?

     

     

    Ancak Turknet tarifelerinde bahsetmediği şekilde kullanıcılarına Upload ve Download hız kısıtlaması uyguluyor !. Bu durumu çoğu Turknet kullanıcısından öğrenebilirsiniz.

    Örneğin Download tarafında VDSL kullanan bir kullanıcının hızı 75 mbit hat değerine sahipken speedtest hız testinde maksimum 60 mbitleri görüyor.

    Diğer taraftan Upload tarafında VDSL kullanan bir kullanıcının hızı 4 mbit hat değerine sahipken speedtest hız testinde masimum 1,60 mbitleri görebiliyor.(Bu durumda VDSL tarafındaki en kötü upload değeri sunan internet servis sağlayıcısı olmuş oluyor)

    Birçok kullanıcı hat değerlerine bakarak hızlarında sorun olduğunu düşünebilir ancak durum farklı.Turknet kullanıcılarına bahsetmediği bir şekilde hızları sınırlandırıyor.Birçok kullanıcı arayıp şikayet etse de hızlarında anormal bir durum olmadığı söyleniyor.Bu açıdan çok uygun fiyatla tarife satan Turknet in rakiplerine karşı sağladığı üstünlük zedeleniyor.

    Turknet'e yeni başvuran abonelerde Download ve Upload tarafında hızlarının sınırlandırılacağını ve hat değerlerine oranla aslında alacakları hızların %15 civarlarında daha aşağıda olacağını bilmeleri yararlarına olacak.

    ismailsarp ismailsarp (6010)
    7 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol