TurkNet kararsız download ve paket kaybı

1

Merhaba
Yaklaşık 1.5 aydır TürkNet kullanıyorum. Kullanmaya başladığım ilk ay bazen akşam saatlerinde indirme hızının düşmesi dışında sorun yoktu diyebilirim. Fakat ben yine de akşam saatlerinde indirme hızının düşmesinin sebebini öğrenmek için destek kaydı oluşturdum ve karantinadan dolayı akşam saatlerinde hızların düştüğünü, altyapı üzerinde çalıştıklarını söylediler, ki mantıklı gelmişti. Fakat ikinci aya girdiğimden beri gündüz ve akşam farketmeksizin indirme hızı 3 Mbps - 7 Mbps - 10/20 Mbps gibi kararsız durumda. (İndirme hızım hep böyle demiyorum. 35 Mbps'in hepsini alabiliyorum çoğunlukla, akşam saatleri hariç. Fakat bu kadar düşük değerler normal değil.)

Ve komik olan bir durum şu ki: TürkNet'in sitesindeki hız testi yanlış sonuç gösteriyor çünkü herhangi bir siteye girerken veya video izlerken hızımı az çok tahmin edebiliyorum, çoğu kişi edebilir yani. Örneğin normalde hızım 35 Mbps iken bir videonun takılma ihtimali %0 ama bahsettiğim hızlara düşünce video açılmıyor bile veya bir siteye geç giriyor. Video takıldığı zaman ve sitelere geç girerken bile TürkNet'in hız testi hızımı gerçeğe yakın olmayan değerler olarak gösteriyor ama aslında hızım 5 Mbps bile değil. Ve her destek kaydı oluşturduğumda TürkNet sitesinden sonuç istiyorlar. SpeedTest üzerinden attığım sonuçları dikkate almıyorlar ve yetmiyormuş gibi söz kesercesine destek kaydını sonlandırıyorlar :)

PingPlotter programı paket kaybı sonuçları:

CMD sonuçları:

TürkNet'in yolladığı Arıza Kaydı Teknik Durum Bilgileri

 

Arıza kaydı kapatıldığında Teknik Durum Bilgileri

Hat Fiziksel Durumu : AÇIK

Hat Yönetimsel Durumu : AÇIK

NmsHızProfil : 35840/6144/V

Upload Çıkış Gücü : 8.7

Download Çıkış Gücü : 14.0

Upload Kapasite Hızı : 22401 kbps

Download Kapasite Hızı : 52503 kbps

Upload Mevcut Hızı : 6143 kbps

Download Mevcut Hızı : 35839 kbps

Upload Noise Margin : 19.7 dB

Upload Attenuation : 10.4 dB

Download Noise Margin : 10.2 dB

DownloadAttenuation : 13.4 dB

Not:
İnanın TürkNet müşteri hizmetler kopyala yapıştır yapmak dışında yardımcı olamıyorlar. Bu sorunu yaşayıp çözebilenler yardımcı olursa sevinirim.

ZYXEL VMG8623-T50 modemi kullanıyorum ve ethernet bağlantısı yapıyorum. DSL ışığı sürekli yanıyor. İnternet ve Ethernet ışığı interneti kullanırken sürekli yanıp sönüyor ama bu normal bildiğim kadarıyla. 

concord concord (12)
3 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    CCTV 4+1 AL 75 Ohm+4x0,22 mm² kablosu dediğin gibi kameralar için üretilmiş kablo, evet ilk ay sorunsuz kullandın fakat o kablolar normal interneti iletmek için üretilmediğinden dolayı direk ömrünü tamamlamış yani kabloyu değiştirmen gerek ve normal internet kablosu alıp takman gerek. Cat6 kablolar veriyi daha hızlı iletir yani 250mhz'a kadar hız sağlar ve buda baya yüksek değer yani kullanmanda sakınca yok. Evet Türknet bu konuda ilgisiz ve destek olarakta pek fazla ilgilenmiyorlar fakat bazende onlarda suç aramamak lazım. Eğer sen değilde Türknet'in kablolarını değiştirmesini istiyorsan metre başına 4.5 TL gibi bir ücret isteyeceklerdir senden ve onlara "ben internet kablolarımı yenilemek istiyorum" diye bir talepte bulunman gerekecektir. Hangi operatöre geçersen geç CCTV 4+1 AL 75 Ohm+4x0,22 mm² kablosu ile düşük hızlar alırsın.

    Ekleme:

    Türknet kullanıyorum ve internet hızım sürekli yükseliyor düşüyor. Ne yapmam gerek?

    darkcrak darkcrak (5168)
    3 yıl önce cevaplandı

    • @darkcrak Vizelerden dolayı müsait olamıyordum, kusura bakmayın :) Kaliteli bir CAT6 kablo ile ankastre ve modem arasını yeniledim. Önceden 19 dB olan upload noise margin şimdi 29 dB'e kadar çıktı, bu iyi. Fakat download noise margin hala aynı: 10.7 dB. Ve maalesef internet hızı stabil değil, web sayfalarına bazen geç giriyor. TürkNet bana iç tesisatınızın bir noktasında sorun var dedi ve kabloyu yeniledim, acaba sorun ankastrede vs. olabilir mi? Öyleyse ben ne yapabilirim bu konu hakkında? concord 3 yıl önce
    • Modem kaç senelik? @concord darkcrak 3 yıl önce
    • @darkcrak Modemi TürkNet'e abone olurken almıştım, 2 aylık. concord 3 yıl önce
    • :/ bu arada güncel Download ve Upload değerlerinin ekran görüntüsünü paylaşır mısın? @concord darkcrak 3 yıl önce

    0

    Yazdıklarını dikkatlice inceledim. Böyle bir sorunun modem kaynaklı olması ya da senden kayaklanması mümkün değil. Turk.Net denemişliğim var. abone sayısı fazla şişti. Özellikle yoğun saatlerde alt yapısı yetersiz kalıyor. Muhtemelen bulunduğun bölgede Turk.Net abone sayısında artış var ve bu sebepten sorunlar yaşıyorsun.

    Sorunu çözmesi gereken Turk.Net elbette. 

    SpeedTest verilerinde aslında bir sonuç net şekilde sana durumu özetliyor: Upload verin 5Mbps gibi normal değerdeyken ve nispeten stabil durumlar ilerlerken Download değerlerin sürünüyor.  Bu da hattınla ilgili bir sorun olmadığını gösterir.  Durum tamamen servis sağlayıcının Download ağ genişliğinin yoğunluğundan kaynaklanıyor.

    Bunu yazarken interneti sadece senin kullandığını ve senin ağında download yapan,trafik oluşturan cihaz olmadığını varsayıyorum.

    hakan hakan (15424)
    3 yıl önce cevaplandı

    • 3 mbps sabit bende alıyorum kimse türknet kullanmıyor mahallede hatta bulunduğum bölgede. darkcrak 3 yıl önce
    • @darkcrak mahalle değil sadece bulunduğun ilçe, il olabilir. Turk.net alt yapısı zayıf olabilir. hakan 3 yıl önce
    • @hakan Evet, interneti sadece ben kullanıyorum ve trafik oluşturacak kullanıcı yok. Fakat şöyle bir durum var: Ankastre ve modem arasındaki kablolama işlemini başka birisine(amcama) bırakmıştım ve CCTV 4+1 AL 75 Ohm+4x0,22 mm² kablosu ile (Araştırma sonucu bu kabloların genellikle kameralar için kullanıldığını öğrendim) bağlantı kurmuş. Acaba bu kablo yüzünden olabilir mi? Ama ben bu kablo ile ilk ay gayet güzel kullanıyordum. Sizce Cat6 kablo ile bağlantı yaparsam fark olur mu? concord 3 yıl önce
    • Kablolarda sorun @concord cat6 kablo takmanda fayda var darkcrak 3 yıl önce
    • @concord bunu anlamanın yolu basit. Sorun yaşamaya başladığında cat 5 veya cat 6 kablo ile modemin yanına gel ve kısa mesafe 1-2 metrelik kablo ile bağlan ve download testi yap. Bu sana fikir verir. Elbette hatalı kablolama sorun çıkartabilir. Nedense ben wifi ile bağlanıyorsun diye düşündüm. hakan 3 yıl önce
    üyelik gerektirir

    Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

    Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
    uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol