Türktelekom profil düzenleme Güvenli İnternet Profil Seçimi

0

merhaba  Türktelekom profil düzenleme Güvenli İnternet Profil Seçiminde hangi seçeneği seçmem gerekiyor Güvenli İnterneti Devre Dışı Bırak çocuk profili ve aile profili https://hizliresim.com/JVgMzj ben bu linkteki profili seçip onayladım bir sorun çıkarmı

gorele28 gorele28 (387)
4 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

     Güvenli İnterneti Devre Dışı, Bırak çocuk profili ve aile profili seçeneklerinden birini seçmen gerekiyor. Çocuk profili en kısırlı profil. Pek çok siteye erişimde sorun yayaşabilirsin. Güvenli İnterneti Devre Dışı seçeneğinde internetin telekom tarafından denetlenmez.  Herhangi bir sorun çıkmaz. Değiştirdiğinde tekrar eski haline getirebilirsin. 

     

    murat murat (12492)
    4 yıl önce cevaplandı

    • @murat bey Güvenli İnterneti Devre Dışı seçtiğimde faturaya ek ücret yansırmı gorele28 4 yıl önce
    • @gorele28 herhangi bir ücreti yok bunun. murat 4 yıl önce

    0

    Türk Telekom'un web sitesinden:

    Güvenli İnternet Hizmeti Nedir?

    22/11/2011 tarihinden itibaren Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından sunulmakta olan Güvenli İnternet Hizmeti (GİH) sizi ve ailenizi internetin zararlı içeriklerinden büyük oranda korumak amacıyla geliştirilmiştir.

    Güvenli İnternet Hizmeti, isteğe bağlı, ücretsiz, şeffaf, kullanımı kolay, interaktif ve tüketici memnuniyetini esas alan bir kamu hizmetidir.

    Başta çocuklar ve gençler olmak üzere dijital çağın sunduğu fırsatlardan tüm internet kullanıcılarının güvenli bir ortamda yararlanmasını sağlamak, zararlı içeriklere yönelik koruyucu önlemler almak, internetin risklerinden, zararlı içeriklerinden toplumu korumak için Güvenli İnternet Hizmeti kullanıma sunulmuştur.

    Güvenli İnternet Hizmeti, Çocuk ve Aile olmak üzere iki farklı profil seçeneği ile sunulmaktadır. Çocuk ve Aile Profillerine ait kriterler psikoloji, pedagoji, sosyoloji ve hukuk alanlarında uzman akademisyenlerin bulunduğu bir kurul tarafından tespit edilmektedir.

    Güvenli İnternet Hizmeti ile tüketicilerin; müstehcenlik, çocukların cinsel istismarı, şiddet, ırkçılık, kumar, dolandırıcılık, zararlı yazılımlar, sağlık için tehlikeli madde temini vd. olumsuz içeriklerden korunması amaçlanmaktadır.

    Çocuk Profili: Çocuk Profili "beyaz liste" yöntemi ile çalışmaktadır. Bu yöntemde güvenli olduğu onaylanmış İnternet sitelerine erişim sağlanmaktadır.

    Aile Profili: Aile Profili "siyah liste" yöntemi ile çalışmaktadır. Bu profil kapsamında zararlı içeriğe sahip İnternet sitelerine erişilememektedir.

    Aile profili kapsamında, Çocuk Profiline ek olarak kişisel sitelere, forum ve paylaşım sitelerine erişim sağlanmaktadır.

    Aile profilini tercih eden vatandaşlar, talep ettikleri takdirde oyun, sohbet, sosyal medya sitelerine ve uygulamalarına erişimi filtreleme seçeneğine sahiptirler.

    Özet olarak:

    Çocuk profili çok kısıtlı web sitesine imkan sağlıyor. Belki uzmanim.net'e bile girmek mümkün olmayabilir. Aile profili biraz daha genişletilmiş. Forum, paylaşım siteleri, bloglara erişim var.

    alattin alattin (16999)
    4 yıl önce cevaplandı

      üyelik gerektirir

      Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

      Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
      uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol