Türktelekom VDSL bağlantı sorunu - ADSL bağlantı ışığı yanıyor ama internet yok

0

Superonline olan hattımı bugün Turktelekom VDSL'e geçirdim.  Adsl modem olarak da TP-Link TD-W9970 VDSL2 modem aldım. Modem kurulumunu gerçekleştirdim. Modem kurulumu sırasında TurkTelekom'dan SMS ile gelen kullanıcı adını ve şifreyi girdim. Modem kurulum hizmeti başarı ile gerçekleşti. Modem üzerinde ADSL ve internet ışıkları yanmasına rağmen internete giremiyorum.

Bu sorunun çözümü nedir?

cemkara cemkara (4215)
7 yıl önce sordu

    Toplam 2 Cevap


    0

    Sizde VDSL kurulumunda her şey normal görünmesine rağmen internete giremiyorsanız benim yaptığım hatayı yapmış olabilirsiniz.

    Türk Telekomdan bana gelen SMS'de kullanıcı adım cemkara343434 gibi bir  ifadeden oluşuyordu. Doğal olarak modeme bu kullanıcı adını girdim.  Fakat VDSL modeme bu kullanıcı adını doğrudan girmemeniz gerekiyor.

    Türktelekomun verdiği modemi kullanmıyor ve başka modem kullanıyorsanız, VDSL modem kurulumu sırasında kullanıcı adınızı cemkara343434@ttnet şeklinde yazmalısınız.

    Yani kullanıcı adınızın sonuda @ttnet ifadesi eklemelisiniz. Maalesef bu bilgi Türk telekomdan gelen SMS içinde yazmıyor. Bu da Türk Telekomun bir hatası.

    cemkara cemkara (4215)
    7 yıl önce cevaplandı

      0

      Modemi Türk Telekom üzerinden almadıysanız cemkara arkadaşımızın dediği gibi sonuna @ttnet yazısı eklemek durumundasınız.Turk Telekomun verildiği modemlerde bu yazı otomatik olarak eklenir.

      Eğer tüm bu durumlara rağmen internete bağlanamıyorsanız Turk Telekom müşteri hizmetlerini arayıp yardım isteyebilirsiniz.

      ismailsarp ismailsarp (6010)
      7 yıl önce cevaplandı

        üyelik gerektirir

        Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

        Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
        uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol