Twitter arşiv index.html'si nasıl hazırlanır?

0

Twitter arşivinizi istedikten birkaç saniye sonra mailinize gönderdikleri dosyayı indirip rardan çıkan htmlyi açınca aylara tıklayarak o ayda yazdığınız tweetlerinizi alt alta görebiliyorsunuz.

Bu arşiv bu kadar kısa bir zamanda nasıl hazırlanıp gönderiliyor? Art arda arşiv isteyemememizin nedeni ne?

Asıl sorularım; Twitter'dan arşivimi istemek yerine böyle bir htmlyi kendim oluşturabilir miyim? , Başka birinin arşivini oluşturabilir miyim? 

misty misty (556)
6 yıl önce sordu

  • Bence çok ilginç müthiş bir soru sordum (yine :P). saat başı uplayacağım o yüzden. Unutursam benim yerime uplarsanız sevinirim çünkü bence çok müthiş bir soru ve cevapsız kalmamalı. Teşekkürler. misty 6 yıl önce
  • Twitter uzmanimiz sensin @misty :) alattin 6 yıl önce

Toplam 1 Cevap


1

Twitter arşiv verini nasıl hızlı olarak san gönderiyor?

Bunun cevabı aslında basit. Tüm veriler zaten Twitter veritabanında uygun şekilde kaydedilmiş. Arşis olarak istediğinde Twitter bunu veritabanından çekip sana uygun formatta ulaştırıyor.

Arka arkaya arşiv isteyememenin nedeni muhtemelen performans ile ilgili bir durum. Yani arşiv istediğinde Twitter sunucuları bir işlem yapıyor. Bunun Twitter'a bir maliyeti var. Basitçe şöyle düşün, bir bilgisayar bu rapor işlemi için ayrılıyor, bu raporu hazırlaması bir kaç saniye bile sürse, Twitter kullanıcılarının düşündüğün zaman bu çok ciddi bir maliyet demek. Bu sebepten Twitter bunu limitlemiş. 

Twitter veritabanına erişimin olmadığı için bunu basitçe yapamazsın. Ama herhangi bir programlama diline hakim birisi HTML parsing işlemi ile istediğini yapabilir. HTML parsing işleminde istediğin veriler özel bir yazılımla HTML verilerden ayrıtırılıyor.  Bunun için C# gibi bir programlama dili bilmen lazım.

alattin alattin (16999)
6 yıl önce cevaplandı

  • Teşekkür ederim. misty 6 yıl önce
üyelik gerektirir

Cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Eğer uzmanim.net üyesiyseniz giriş yapabilirsiniz: üye girişi yap
uzmanim.net'e üye olmak çok kolaydır: hemen kayıt ol